Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
16.02.2024 08:55

B. Bystrica požiada o príspevok 520-tis. eur na skejtpark a hokejbalové ihrisko


Vizuál


Projekt vybudovania skejtparku a hokejbalového ihriska v Banskej Bystrici je bližšie k realite. Mestskí poslanci odobrili predloženie žiadosti o finančný príspevok z výzvy Fondu na podporu športu vo výške zhruba 520.000 eur a jeho spolufinancovanie zo strany mesta, čo je približne 222-tis. eur.


Ako informovala hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková, komunity hokejbalistov a skejterov v meste pod Urpínom majú silné zastúpenie, ale chýbajú im kvalitné športoviská. Samospráva preto už niekoľko rokov hľadá vhodné riešenie a vyvíja konkrétne kroky s cieľom vybudovať hokejbalové ihrisko a skejtpark spĺňajúce súčasné trendy. Vďaka spolupráci mesta a Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) vzniknú tieto športoviská na mieste dvoch zo štyroch chátrajúcich ihrísk nachádzajúcich sa v areáli Obchodnej akadémie Mareka Frauwirtha na Tajovského ulici v Banskej Bystrici.         

"Po získaní ihrísk od BBSK sme si dali vypracovať projektovú dokumentáciu autorizovaným stavebným inžinierom, ktorý spolupracoval aj so Slovenskou hokejbalovou úniou a zástupcami z radov aktívnych skejterov. Získali sme už všetky povolenia a teraz sa chceme uchádzať o mimorozpočtové zdroje na realizáciu tohto projektu. Verím, že vo výzve Fondu na podporu športu budeme úspešní a po rokoch sa nám podarí uspokojiť potreby a očakávania týchto dvoch komunít," konštatoval primátor Ján Nosko.         

Predmetom projektu je vybudovanie hokejbalového ihriska a skejtparku na existujúcich asfaltových plochách v blízkosti stredných škôl. Vo vrchnej časti bude situovaný nový skejtpark tvorený z betónových prvkov, prekážok s rôznou náročnosťou a skejtového bazéna. Bude slúžiť predovšetkým pre amatérskych skejterov, kolobežkárov či inline korčuliarov. Na druhej ploche vybudujú nové hokejbalové ihrisko s mantinelmi, záchytnými sieťami i menšou tribúnou.         

Tento zámer podporuje aj Slovenská hokejbalová únia. "Plánované ihrisko spĺňa požadované parametre pre majstrovské zápasy mládežníckych súťaží, ktoré organizujeme," reagovala únia.         

Areál dvoch športovísk počíta s novým oplotením, mobiliárom, šatňami, bezbariérovými vstupmi i osvetlením. Jeho súčasťou bude tiež zázemie s toaletami a sprchou, ktoré plánuje vybudovať BBSK v rámci objektu svojej strednej školy.         

Odhadovaný rozpočet projektu sa pohybuje v celkovej výške zhruba 742.000 eur.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.02.2022
Na hokejbalové ihrisko a skatepark vyčlenila B. Bystrica 150 000 eur
Na vybudovanie dočasného hokejbalového ihriska a skateparku vyčlenila samospráva Banskej Bystrice v tomto roku 150 000 eur. V rámci projektu mesto aktuálne pripravuje projektovú dokumentáciu. Uviedol to primátor mesta Ján Nosko.
viac
28.03.2022
B. Bystrica eviduje nedostatok opatrovateliek pre seniorov i deti
Mesto Banská Bystrica v súčasnosti zamestnáva približne 80 opatrovateliek a opatrovateľov. Nie je ich však toľko, koľko by seniori, deti a aj ľudia s ťažkým zdravotným postihnutím potrebovali. Informovala o tom hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Adamovičová.
viac
09.10.2023
Mesto už môže vybudovať hokejbalové ihrisko a plochu pre skejterov
Komunita skejterov a hokejbalistov v Banskej Bystrici dlhé roky volá po výstavbe nových športovísk. Ich vybudovanie je už reálnejšie, keďže Zastupiteľstvo Banskobystrického samosprávneho kraja schválilo prenájom svojich dvoch zanedbaných ihrísk mestu.
viac
03.11.2023
S prvou etapou obnovy ihriska Hexagon sa začne už v tomto roku
Niekdajšie detské ihrisko Hexagon v parku pod Pamätníkom SNP v Banskej Bystrici sa dočká obnovy pod dohľadom krajského pamiatkového úradu. Už tento rok sa začne s jej prvou etapou, v rámci ktorej sa spracuje dokumentácia,
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %