Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
13.07.2019 12:10

Marikovské folklórne slávnosti vyvrcholia vystúpením košického súboru Železiar


Ilustračný výrez plagátu


Slávnostnou svätou omšou v kostole sv. Jána Nepomuckého v podhorskej obci Horná Mariková v Považskobystrickom okrese odštartujú v nedeľu 14. júla 27. Marikovské folklórne slávnosti.


Ako informovala Dana Mahútová z Považského osvetového strediska v Považskej Bystrici, na slávnostiach sa predstavia viac ako dve desiatky folklórnych skupín, detských folklórnych súborov a ľudových hudieb. Punc medzinárodnosti dá slávnostiam folklórna skupina Slovenka z chorvátskej Rijeky. Vyvrcholením slávnosti bude popoludňajšie vystúpenie folklórneho súboru Železiar z Košíc.       

V sprievodnom programe sú pre návštevníkov pripravené ukážky prác ľudovoumeleckých výrobcov, tradičné regionálne jedlá a hry pre deti. Súčasťou slávností sú aj výstavy Rífová píšťala z Javorníkov a Tradičné bývanie v Marikovej.       

Organizátorom Marikovských folklórnych slávností je obec Horná Mariková a Považské osvetové stredisko. Podujatie podporil Fond na podporu umenia a Trenčiansky samosprávny kraj.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.03.2018
Kostol vo Chvojnici sa stane dejiskom inscenovaných pašiových hier
Utrpenie a smrť Ježiša Krista priblíži inscenované hudobno-dramatické pásmo v rámci podujatia Pašiové hry a spevy, ktorého dejiskom bude kostol Povýšenia sv. Kríža vo Chvojnici (okres Prievidza).
viac
01.07.2018
Folklórne slávnosti pod Poľanou pripomenú aj 380. výročie založenia Detvy
Scénické i komorné folklórne programy, sprievodné podujatia ako Jarmok tradičných ľudových remesiel, Gajdošský dvor, ale i výstavy sôch, drevených plastík či modrotlače budú súčasťou 53. ročníka Folklórnych slávností pod Poľanou 6. - 8. júla.
viac
11.06.2019
Na folklórnych slávnostiach v Dulovciach sa zídu súbory zo Slovenska i zahraniči
Súbory zo Slovenska i zahraničia sa stretnú v Dulovciach v okrese Komárno na XXIII. ročníku Južnoslovenských detských a mládežníckych folklórnych slávnostiach. Mladí folkloristi z ôsmich slovenských miest, Čiech, Ukrajiny, Rumunska, Srbska a Chorvátska sa predstavia v amfiteátri od 28. do 29. júna.
viac
19.04.2022
Programová skladba Folklórnych slávností pod Poľanou je pripravená
Programová skladba 55. ročníka Folklórnych slávností pod Poľanou v Detve je pripravená. Potvrdil to primátor mesta Ján Šufliarský s tým, že detvianske folklórne súbory sa predstavia v niekoľkých programoch festivalu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %