Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
05.04.2024 09:05

Mesto Kremnica zisťuje medzi obyvateľmi záujem o denný stacionár


Snímka zdroj: mesto Kremnica


Mesto Kremnica uvažuje nad zriadením denného stacionára a medzi obyvateľmi preto zisťuje, či majú o takúto službu záujem. Svoj názor môžu Kremničania vyjadriť prostredníctvom anonymného dotazníka, na ktorý odkazuje mesto na svojej oficiálnej internetovej stránke.


Ako uvádza radnica, denný stacionár chcú zriadiť v bývalom špitáli na Dolnej ulici v Kremnici. "Toto zariadenie je určené pre fyzické osoby, ktoré sú odkázané na pomoc inej fyzickej osoby a ich stupeň odkázanosti je najmenej III, pričom sú na sociálnu službu v zariadení odkázané len na určitý čas počas dňa, keďže ide výhradne o ambulantnú sociálnu službu, a nie pobytovú," uvádza mesto.         

V zariadení chcú poskytovať sociálne poradenstvo, sociálnu rehabilitáciu, pomoc pri odkázanosti na pomoc inej fyzickej osoby či stravovanie. Rovnako by zabezpečovalo záujmovú činnosť či rozvoj pracovných zručností.         

"Cieľom prieskumu je zistiť záujem občanov o túto sociálnu službu. Denný stacionár pomôže zlepšiť rozvoj, rozšíriť ponuku a kvalitu sociálnych služieb zabezpečovaných mestom," dodáva radnica.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.07.2016
V Spišskej Teplici by mal vzniknúť denný stacionár
Počet obyvateľov v obci Spišská Teplica v okrese Poprad každým rokom vzrastá. Zároveň však pribúdajú aj ľudia v seniorskom veku.
viac
16.11.2016
Zoberme to jedným metrom
O rok nás čakajú ďalšie voľby do orgánov samosprávnych krajov. Poslanci Národnej rady SR majú k tejto téme na rokovacích stoloch novely príslušných zákonov. Aj preto sa medzi politikmi opäť začína diskutovať o postavení vyšších územných celkov, záujme voličov o voľby krajských poslancov a županov.
viac
25.03.2020
Rúška sú od stredy povinnosťou, v nedeľu budú predajne zatvorené
Na verejnosti je zakázané pohybovať sa bez prekrytia nosa a úst. Pozastavuje sa činnosť zariadení sociálnych služieb s ambulantnou formou a denných stacionárov. Predajne budú v nedeľu zatvorené, nariadený majú sanitárny deň.
viac
14.03.2023
Mesto začalo poskytovať služby seniorom v dennom stacionári
Mesto Krompachy začalo v zrekonštruovanej budove na ulici SNP poskytovať sociálne služby pre seniorov. Samospráva tam vytvorila denný stacionár, kde môžu obyvatelia tráviť čas v spoločnosti svojich rovesníkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %