Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
18.03.2024 11:05

Mesto sa uchádza takmer o 1,7 milióna eur na kompletnú rekonštrukciu MŠ


Materská škola Školská ulica. Snímka: MŠ Tornaľa


Mesto Tornaľa v okrese Revúca chce zrekonštruovať materskú školu (MŠ) na Školskej ulici, na tento účel sa uchádza o dotáciu vo výške takmer 1,7 milióna eur. Cieľom samosprávy je znížiť energetickú náročnosť objektov, v rámci projektu chce využiť aj fotovoltické systémy.


Pre TASR to uviedla primátorka mesta Erika Győrfiová. "Budovy materskej školy sú staršie a majú tepelno-technické vlastnosti, ktoré už nevyhovujú súčasným normám. Realizáciou projektu dôjde k výraznému zlepšeniu energetickej hospodárnosti a úžitkových vlastností budov," skonštatovala primátorka s tým, že projekt má prispieť k zníženiu spotreby energie a nákladov na opravy a údržbu budov.         

Škôlka na Školskej ulici sa skladá z troch pavilónov, posledná rekonštrukcia sa realizovala pred vyše desiatimi rokmi, keď boli menené okná a dvere. Súčasný tepelno-technický stav budov je podľa mesta nevyhovujúci a prispieva k značným tepelným stratám a neekonomickej prevádzke objektov. Vďaka dotácii by mesto dokázalo dosiahnuť energetickú úsporu na úrovni takmer 67 percent.         

"V projekte je zahrnuté zateplenie obvodového plášťa, zateplenie strešného plášťa, výmena otvorových konštrukcií, modernizácia vykurovacieho systému, výmena vnútorného vzduchu prostredníctvom rekuperácie, modernizácia osvetlenia, inštalácia fotovoltického systému, zvýšenie kvality vnútorného prostredia a realizácia debarierizačných opatrení," vymenovala Győrfiová.         

Materská škola na Školskej ulici je v Tornali jedinou škôlkou v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta, jej súčasťou sú aj dve elokované pracoviská na uliciach Rožňavská a Pri Majeri. Škôlku na Školskej ulici navštevuje takmer 120 detí, v prípade realizácie projektu samospráva očakáva len čiastočné prevádzkové obmedzenia.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.07.2019
Gelnica ukončila rekonštrukciu MŠ na Hlavnej ulici, obnovuje aj ďalšiu
Mesto Gelnica tento mesiac ukončilo rekonštrukciu materskej školy (MŠ) na Hlavnej ulici, čím rozšírilo aj jej kapacitu. Celkové náklady predstavujú sumu viac ako 386.000 eur, z toho výška nenávratného finančného prostriedku z Európskeho fondu regionálneho rozvoja predstavuje približne 313.000 eur.
viac
29.09.2020
Na kúpalisku vybudujú tobogan, mesto na to vyčlenilo 160 000 eur
Novou atrakciou na mestskom kúpalisku v Trebišove by sa mal stať na budúci rok tobogan. Mestskí poslanci na tento účel aktuálne schválili 160 000 eur z rezervného fondu.
viac
16.12.2021
Košice dokončujú rekonštrukciu ihrísk v škôlkach za takmer 146 000 eur
Investíciu za takmer 146 000 od konca októbra postupne realizuje mesto Košice v siedmich materských školách (Čordákova, Dénešova, Kežmarská, Kovaľská, Nešporova, Obrancov mieru 16 a 20) a v Detských jasliach na Jesennej ulici.
viac
05.10.2023
Mesto plánuje rekonštruovať ZŠ P. Dobšinského i MŠ na Hatvaniho ulici
Mesto Rimavská Sobota plánuje rekonštrukciu Základnej školy Pavla Dobšinského a materskej školy na Ulici I. Hatvaniho. Poslanci mesta na utorňajšom (3. 10.) zasadnutí mestského zastupiteľstva schválili spolufinancovanie projektov, na ktoré škola i škôlka získali zdroje z Environmentálneho fondu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %