Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
15.04.2024 10:05

Múzeum rusínskej kultúry si bude vyžadovať nemalé investície


Ilustračná snímka, zdroj: muzeum.sk


Múzeum rusínskej kultúry v Prešove si bude vyžadovať nemalé investície do infraštruktúry. Rezort kultúry sa tým bude zaoberať.


Uviedla to ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová (nominantka SNS), ktorá vo štvrtok pred výjazdovým rokovaním vlády v Michalovciach navštívila inštitúcie na východnom Slovensku. TASR o tom informovala riaditeľka odboru komunikácie Ministerstva kultúry SR Petra Bačinská.         

Šimkovičová navštívila Slovenské technické múzeum v Košiciach, Divadlo Viola v Prešove a Slovenské národné múzeum - Múzeum rusínskej kultúry v Prešove. "Určite by som rada pozvala všetkých ľudí, aby si našli čas a počas návštevy východného Slovenska sa zastavili aj v našich múzeách. Stále expozície, ale aj krátkodobé či dlhodobé výstavy majú rozhodne čím zaujať," poznamenala.         

V súvislosti s prešovským Divadlom Viola ocenila, že má vo svojom repertoári aj predstavenia pre deti s poruchami autistického spektra alebo s poruchami pozornosti. "Bolo mi cťou navštíviť toto regionálne divadlo a určite chcem veľmi oceniť všetko, čo robia v prospech detí, ale aj celej spoločnosti," dodala ministerka.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.05.2017
Návrhy 3D modelu Prešova sú na svete
Návrhy 3D modelov centra Prešova môžu zhodnotiť aj občania. V budove na Jarkovej ulici budú vystavené do konca mesiaca máj.
viac
17.01.2018
V Krajskom múzeu sprístupnili výstavu Koňare
Prešovčanom prischlo pomenovanie Koňare. V Krajskom múzeu v Prešove v týchto dňoch sprístupnia výstavu Koňare s podtitulom Tradícia chovu koní v Prešove a okolí. Jej autorom je Igor Lazorík. Návštevníci si ju môžu pozrieť do 30. marca.
viac
21.02.2022
Kultúrne organizácie PSK majú nové virtuálne prehliadky
Možnosť nahliadnuť do priestorov štyroch kultúrnych organizácií Prešovského samosprávneho kraja majú všetci záujemcovia bez ohľadu na aktuálne covid opatrenia. Župa si pre nich pripravila špeciálne virtuálne prehliadky a podporila ich vznik sumou 6700 eur.
viac
29.07.2022
Rákociho palác ožije ľudovou kultúrou východného Slovenska
Krajské múzeum v Prešove pripravilo pre svojich návštevníkov tradičné letné podujatie pod názvom Leto s Rákocim. Ľudový víkend sa uskutoční počas víkendu (30. - 31. 7.) v átriu Rákociho paláca, sídla múzea.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %