Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
12.09.2022 12:35

Partizánske uzatvorilo memorandum o spolupráci so Zlínom


Ilustračná snímka.


Osobnosť Jana Antonína Baťu spája Partizánske a Zlín. Obe samosprávy uzatvorili memorandum o spolupráci, v rámci ktorého chcú vyvíjať spoločné aktivity. Zlín je v poradí deviatym partnerským mestom Partizánskeho a piatym z Českej republiky.


"Spolupráca oboch miest beží na neformálnej úrovni už dlhodobo. Gymnázium Partizánske má svoju partnerskú školu v Zlíne, úzko spolu spolupracujú i Kluby absolventov Baťovej školy práce," spomenul primátor Jozef Božik.

Zlín je podľa neho prvým krajským partnerským mestom Partizánskeho a je "pupočnou šnúrou" spojené s Partizánskym - Baťovanmi prostredníctvom firmy Baťa a bratov Baťovcov. "Memorandom len umocňujeme spoluprácu, ktorú sme doteraz mali. Mesto Zlín prijalo moju ponuku ešte v roku 2015 a stalo sa súčasťou Česko-slovenskej Baťovej spoločnosti," dodal.

Obe samosprávy, Trenčiansky samosprávny kraj a Zlínsky kraj, sa budú podieľať i na projekte štvorice občianskych združení z Partizánskeho, ktoré majú záujem pretvoriť jednu z budov v bývalých závodoch 29. augusta na kultúrno-inovačné centrum. Hlavným iniciátorom projektu je Fabrika umenia.

Memorandum potvrdili predstavitelia oboch samospráv začiatkom septembra.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.05.2017
Partizánske bude mať ďalšieho českého partnera - mesto Náchod
Partizánske bude mať ďalšieho partnera, a to český Náchod. Spoluprácu chcú obe mestá rozvinúť v oblasti kultúry, športu či spoločenských organizácií.
viac
05.03.2022
Ďalším partnerským mestom Partizánskeho budú Otrokovice v Zlínskom kraji
Partizánske získa ďalšieho partnera z Českej republiky. Bude ním druhé najväčšie mesto Zlínskeho kraja Otrokovice. Dohodu o partnerstve a spolupráci odobrili mestskí poslanci na svojom poslednom rokovaní.
viac
27.04.2022
Partizánske bude spolupracovať so Slovenskou komorou architektov
Slovenská komora architektov (SKA) bude poskytovať samospráve Partizánskeho odborné poradenstvo pri väčších rekonštrukciách či tvorbe verejného priestoru. Vyplýva to z memoranda o spolupráci, ktoré Partizánske uzatvorí s odborníkmi ako prvé mesto na Slovensku.
viac
01.02.2024
Sociálni partneri ZMOS a RÚZ o spolupráci v Aliancii sektorových rád
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik sa stretol s generálnym sekretárom Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ) Martinom Hoštákom k témam sociálneho dialógu, spolupráci v rámci novozriadenej Aliancie sektorových rád a k ďalším spoločným témam spolupráce.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %