Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
11.10.2016 09:30

Po vynovení bude park slúžiť ako ateliér pre výtvarníkov


Snímka zdroj: (tasr).


Aj ako ateliér pre mladých výtvarníkov bude slúžiť park pri Kultúrnom dome v Žarnovici, ktorý v týchto dňoch revitalizujú. Obnova priestranstva, ktoré bolo v posledných rokoch neupravené, tak dá bodku za úpravou objektu a jeho okolia.


"Zámerom projektu Ateliér v parku je skvalitniť životné prostredie a vytvoriť príjemný priestor pre trávenie voľného času obyvateľov a návštevníkov mesta Žarnovica," priblížila projektová manažérka mesta Jana Holá. Obnovou chcú do neho vrátiť život a zároveň vytvoriť ateliér pre žiakov výtvarného odboru základnej umeleckej školy (ZUŠ), ktorá v objekte sídli.       

"Úpravou terénu, chodníkov, obnovením existujúcej a doplnením novej zelene, osadením lavičiek, odpadkového koša a dosiek s hernými plánmi vytvoríme plnohodnotný priestor pre trávenie voľného času nielen pre deti navštevujúce ZUŠ, ale aj pre čitateľov a návštevníkov mestskej knižnice, pre návštevníkov kultúrnych podujatí organizovaných v ZUŠ a v kultúrnom dome, či obyvateľov blízkeho sídliska," dodala Holá s tým, že odstránením časti živého plota zabezpečia priechodnosť parku z dvoch strán, čím chcú motivovať okoloidúcich, aby cez park prechádzali a využívali ho.      

Ako ďalej uviedla, mesto získalo na projekt dotáciu vo výške 3000 eur z Nadácie Slovenskej sporiteľne v rámci programu Obce bližšie k vám 2016. Sumou 766 eur sa na jeho financovaní podieľa aj z vlastných zdrojov. Práce by mali byť hotové do konca októbra.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.08.2016
Žilina získa na projekt znižovania uhlíkových emisií príspevok 144 454 eur
Mesto Žilina získa na implementáciu projektu, zameraného na znižovanie uhlíkových emisií v mestách, finančný príspevok z Európskeho fondu regionálneho rozvoja vo výške 144 454 eur formou refundácie.
viac
04.11.2016
Ministerstvo udelí Cenu Slovenskej republiky za krajinu 2016
Ministerstvo životného prostredia SR udelí 9. novembra 2016 v priestoroch historickej Radnice mesta Banská Bystrica Cenu Slovenskej republiky za krajinu 2016.
viac
27.11.2017
Tri komunitné projekty v Žilinskom kraji podporí Nadácia VÚB
Projekty Detské Hviezdne noci Filmového klubu Bytča, Švošovská zvernica obce Švošov a Revitalizujme spolu oddychovú zónu na Lietavskom hrade! Združenia na záchranu Lietavského hradu podporí Nadácia VÚB v rámci programu Komunitné granty.
viac
01.07.2020
Mestský park v Prievidzi napreduje vďaka projektom
V týchto dňoch je finalizovaný náučný chodník v Mestskom parku. Ďalší grant pomôže vyriešiť problém s prítokom do jazierka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %