Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
10.02.2024 02:05

Počas jarných prázdnin ponúkne múzeum bohatý program


Slovenské banské múzeum (SBM) v Banskej Štiavnici. Snímka zdroj: muzem.sk


Slovenské banské múzeum (SBM) v Banskej Štiavnici ponúkne počas jarných prázdnin bohatý program. Po zimnej prestávke sprístupní svoje expozície a ponúkne aj tvorivé aktivity. Ako informovalo múzeum, na prázdninový program pozýva od 17. februára do 10. marca.


"Jarné prázdniny v múzeu odštartujeme otvorením Banského múzea v prírode po zimnej prestávke," uviedli múzejníci s tým, že v tejto expozícii privítajú prvých návštevníkov v sobotu 17. februára od 9.00 h. V tento deň bude po zimnej prestávke pre návštevníkov otvorená aj ďalšia expozícia, a to Nový zámok.         

Špeciálne vstupy pripravilo múzeum počas troch prázdninových týždňov do Štôlne Glanzenberg, ktorej ústie sa nachádza pri pamätníku padlým v 2. svetovej vojne na Kammerhofskej ulici. Vstup si môžu záujemcovia už aktuálne rezervovať.        

 "Pre rodiny s deťmi máme pripravenú bohatú ponuku tvorivých aktivít v Dielničke v Kammerhofe, v Envirodielničke v Handlovej, ale aj v expozícii Kammerhof - baníctvo na Slovensku prostredníctvom programu AHA! akadémia," uviedlo múzeum.         

Na svoje si počas prázdnin prídu aj milovníci umenia, bohatú ponuku výstav im ponúkne Galéria Jozefa Kollára, a to vždy od stredy do soboty v čase od 9.00 do 17.00 h.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.02.2019
Počas jarných prázdnin ponúkne múzeum špeciálnu ponuku
Pracovníci Slovenského banského múzea (SBM) v Banskej Štiavnici si pre prázdninujúcich školákov pripravili špeciálny program. V termíne od 20. februára do 8. marca ponúknu vo svojich expozíciách viacero akcií venovaných rodinám s deťmi.
viac
10.09.2020
Slovenské banské múzeum získalo dotáciu na inováciu expozície
Slovenské banské múzeum získalo dotáciu vo výške 50 000 eur na inováciu expozície Baníctvo na Slovensku. V banskoštiavnickom Kammerhofe obnovia štyri miestnosti múzea, priblížila vedúca odboru múzejných činností Magdalena Sombathyová.
viac
16.04.2021
Slovenské banské múzeum sa pripravuje na letnú sezónu
Slovenské banské múzeum (SBM) so sídlom v Banskej Štiavnici sa postupne pripravuje na blížiacu sa letnú turistickú sezónu. Okrem iného múzeum hľadá i sezónnych lektorov a lektorky, uviedla Iveta Chovanová z centra marketingu, komunikácie a zelených inovácií SBM.
viac
09.04.2022
B. Štiavnica: Vznikol projekt pre podporu pešej turistiky po meste
V Banskej Štiavnici vznikol projekt pre podporu pešej turistiky po meste. TASR o tom v piatok informovala Karolína Šramová, ktorá zastupuje komunikáciu projektu s médiami. Pripomenula, že budovanie pešej trasy s názvom Do skanzenu pešo spúšťa Slovenské banské múzeum.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %