Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
28.07.2023 08:25

Projekt Na planéte Enviro má učiť Rómov opätovne využívať výrobky


Ilustračná snímka: (tasr).


Súkromné centrum voľného času (CVČ) Quo vadis zo Zvolena bude v najbližších mesiacoch realizovať v tamojšej Špeciálnej základnej škole (ŠZŠ) projekt s názvom Na planéte Enviro.


Projekt sa zameriava na udržateľný rozvoj a ochranu životného prostredia a je vytvorený najmä pre žiakov a rodičov zo segregovanej rómskej komunity pod Pustým hradom. Informovala o tom zástupkyňa centra Denisa Sciranková.

"Projekt je súčasťou mimoškolského enviromentálneho vzdelávacieho programu Človek a príroda, ktorý realizujeme v prostredí ŠZŠ so 110 žiakmi so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami. Realizáciou projektových aktivít chceme vzdelať účastníkov najmä v témach odpadu a opätovného využívania výrobkov. Zároveň tak v prostredí školy budujeme eko komunitu žiakov, rodičov a pedagógov," uviedla.

Z finančného grantu Nadácie SPP, ktorá projekt podporila, majú byť okrem iného zakúpené tematické didaktické pomôcky a zrealizovaná aj zážitková exkurzia. "Cieľom je, aby sme znevýhodnenej sociálnej skupine detí podali iný pohľad na vzťah prírody a človeka," pripomenula Sciranková.

Projekt potrvá do 31. októbra.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.03.2021
Začal sa európsky projekt o diskriminácii Rómov
Vedci z Ústavu výskumu sociálnej komunikácie Slovenskej akadémie vied (SAV) sa stali súčasťou medzinárodného projektu DG Justice Engage. Jeho cieľom je podporiť aktivizmus a angažovanosť Rómov a mobilizovať nerómov ako spojencov v prospech spoločenskej zmeny.
viac
07.04.2021
Mesto Kremnica chce vybudovať vlastnú kompostáreň
Mesto Kremnica chce vybudovať vlastnú kompostáreň na zhodnocovanie zeleného a kuchynského odpadu. Vzniknúť by mala v okrajovej časti mesta mimo obytnej zóny. Uviedla to vedúca oddelenia technických služieb mesta Lucia Királyová.
viac
16.04.2021
Partizánske spúšťa projekt zberu kuchynského odpadu od dverí k dverám
Samospráva Partizánskeho sa pripravuje na zavedenie triedeného zberu biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu (BRKO). Systém chce nastaviť na základe výsledkov pilotného projektu, v rámci ktorého bude tento druh odpadu zbierať od dverí k dverám.
viac
15.06.2021
Mesto lesníctva chce zriadiť vzdelávacie centrum biodiverzity
Vzdelávacie centrum biodiverzity by malo vzniknúť v Biologickej základni Veľká Stráž pri Zvolene. Za projektom je tamojšie Národné lesnícke centrum (NLC).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %