Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
07.10.2023 12:05

Samospráva chce zrekonštruovať MŠ v Dolnej Štubni


Ilustračná snímka


Materskú školu (MŠ) v Dolnej Štubni, mestskej časti Turčianskych Teplíc, plánuje samospráva zrekonštruovať. Prácami sleduje zlepšenie energetickej efektívnosti objektu, dodávateľa hľadá cez verejnú súťaž.


Rekonštrukcia dvojpodlažného nepodpivničeného objektu počíta so zateplením obvodového plášťa, plochej strechy a výmenou pôvodných výplní otvorov, priblížila radnica vo vestníku verejného obstarávania.         

Náklady na obnovu objektu škôlky odhadla samospráva na 192.784,91 eura bez dane z pridanej hodnoty, ako kritérium pre výber víťaza súťaže určila najnižšiu ponúknutú cenu.         

Investíciu bude mesto financovať z dotácie z Environmentálneho fondu vo výške 219.774 eur a vlastných zdrojov. Spolufinancovanie odobrili teplickí mestskí poslanci na svojom rokovaní koncom septembra. Stavebné práce chce radnica zabezpečiť počas leta budúceho roka.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.09.2018
Materská škola sa môže pochváliť novým dopravným ihriskom
Materská škola v Hrabičove (okres Žarnovica) sa môže pochváliť novým dopravným ihriskom. Do užívania ho miestnym deťom odovzdali v utorok. Podľa starostu Jána Adámika chcú aj takýmto spôsobom prispieť k aktívnej výučbe dopravnej výchovy najmenších.
viac
26.08.2020
Mesto bude mať po novom dve školy namiesto troch
Dvojica základných škôl s materskou školou (ZŠ s MŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Turčianske Teplice ku koncu letných prázdnin zanikne.
viac
18.01.2021
V roku 2020 sa aj napriek pandémii Rožňava rozvíjala
Hoci bol vlaňajšok predovšetkým rokom ochorenia COVID-19, samospráva Rožňavy neprestala aj za podpory poslancov pokračovať v budovaní a rozvoji mesta. Uviedol to primátor Michal Domik v zhrnutí uplynulého roka na sociálnej sieti.
viac
13.06.2022
Obec chce zrekonštruovať ZŠ s MŠ, požiada o dotáciu
Obec Gemerský Jablonec v okrese Rimavská Sobota chce zrekonštruovať budovu základnej školy (ZŠ) s materskou školou (MŠ), na projekt s cieľom znížiť jej energetickú náročnosť chce žiadať o dotáciu z eurofondov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %