Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
06.11.2023 02:05

Študenti sa môžu prihlasovať do súťaže Máš umelecké črevo?


Ilustračný výrez plagátu


Študentské tímy vo veku od 14 do 19 rokov môžu do 30. novembra posielať prihlášky na medzinárodnú súťaž Máš umelecké črevo?. Témou ôsmeho ročníka je Sieť. V projektoch sa študenti môžu zamerať na rôzne aspekty vytvárania vzťahov, sieťovania a prepájania.


TASR o tom informovala Zuzana Dzurdzíková z oddelenia komunikácie Slovenskej národnej galérie (SNG).         

"Sieťovanie, prepájanie a vytváranie vzťahov je veľmi dôležité na udržanie kultúry a umenia, ale aj spoločnosti a životného prostredia," uviedla jedna z organizátoriek súťaže zo SNG Barbora Tribulová s tým, že ocenené projekty nainštalujú na výstave SNG v máji 2024.         

Dzurdzíková priblížila, že zapojené skupiny budú svoje projekty prezentovať pred odbornou porotou a rovesníkmi. Finálové tímy pritom okrem iného získajú aj diplom od SNG, ktorý môžu neskôr priložiť k prihláške na vysokú školu. Víťazný tím sa zúčastní medzinárodného stretnutia všetkých ocenených tímov zo zapojených krajín, ktoré v júni budúceho roka hosťuje práve SNG.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.05.2016
Prvý tohtoročný Trnavský piknik bude na kalvárii
Po Ružovom parku a Botanickej záhrade našlo obľúbené podujatie Trnavský piknik opäť nový priestor, ktorý ožije atmosférou pohody – tento raz to bude park pri kalvárii.
viac
24.04.2018
MAS Podhoran vyhlásila súťaž o najčistejší chotár
Miestna akčná skupina (MAS) Podhoran vyhlásila 7. ročník súťaže Čistý chotár, ktorá potrvá do 6. mája, informovala projektová manažérka MAS Podhoran Kvetoslava Jablonická. Aktivita Čistý chotár sa stala v regióne Podhoran už tradíciou.
viac
22.03.2019
MAS Podhoran vyhlásila 8. ročník súťaže o najčistejší chotár
Miestna akčná skupina (MAS) Podhoran vyhlásila 8. ročník súťaže Čistý chotár, ktorá potrvá do 6. mája, informovala o tom projektová manažérka MAS Podhoran Kvetoslava Jablonická.
viac
26.02.2024
MAS Žiar vyhlásila súťaž o najkrajšiu fotografiu z regiónu
Miestna akčná skupina (MAS) Žiar vyhlásila siedmy ročník súťaže o najkrajšiu fotografiu z územia, kde pôsobí. Témou súťaže je Môjmu srdcu najbližšie, snímky majú zachytávať prírodu, ľudí, tradície, život či budúcnosť v regióne. Informovala o tom projektová manažérka MAS Žiar Erika Jonasová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %