Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
02.01.2024 05:05

V múzeu pripravili pre prázdninujúce deti tvorivé dielne


Ilustračná snímka (TASR)


Pre prázdninujúce deti pripravili v Dielničke banskoštiavnického Kammerhofu tvorivé dielne, počas ktorých spoznajú deti prácu s vlnou či výrobu hračiek. Informovalo o tom Slovenské banské múzeum (SBM) v Banskej Štiavnici.


Prázdninové zimné dielničky sa uskutočnia v stredu 3. januára a budú zamerané na malé plstenie ovčej vlny. Vo štvrtok 4. januára si deti počas podujatia vyskúšajú výrobu pohyblivých hračiek. Dielne budú prebiehať počas oboch dní od 9.30 do 15.30 h.         

V kammerhofskej kaplnke sv. Ignáca môžu deti a ostatní návštevníci v týchto dňoch vzhliadnuť aj výstavu fotografií chrámových betlehemov Banskej Štiavnice a okolia.         

Súčasťou výstavy je aj historický prierez betlehemských tradícií a história výroby betlehemov od založenia rezbárskej školy v Štiavnických baniach. V rámci výstavy si návštevníci budú môcť pozrieť aj betlehemské figúrky z dielne rezbárskeho majstra Jána Šulca.         

Ako informovalo múzeum, výstava je výstupom niekoľkoročného výskumu chrámových betlehemov v Banskej Štiavnici a okolí, ktorý realizovali jeho pracovníci Zuzana Denková, Lubomír Lužina a Helena Galková od roku 2019.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.02.2019
Počas jarných prázdnin ponúkne múzeum špeciálnu ponuku
Pracovníci Slovenského banského múzea (SBM) v Banskej Štiavnici si pre prázdninujúcich školákov pripravili špeciálny program. V termíne od 20. februára do 8. marca ponúknu vo svojich expozíciách viacero akcií venovaných rodinám s deťmi.
viac
16.04.2021
Slovenské banské múzeum sa pripravuje na letnú sezónu
Slovenské banské múzeum (SBM) so sídlom v Banskej Štiavnici sa postupne pripravuje na blížiacu sa letnú turistickú sezónu. Okrem iného múzeum hľadá i sezónnych lektorov a lektorky, uviedla Iveta Chovanová z centra marketingu, komunikácie a zelených inovácií SBM.
viac
09.12.2023
V Kammerhofe sa začal 18. ročník Štjavnyckého vjanočného jarmoku
Nádvorie banskoštiavnického Kammerhofu ožilo v piatok pravou predvianočnou atmosférou. včera predpoludním sa tam začal 18. ročník Štjavnyckého vjanočného jarmoku, ktorý je známy a vyhľadávaný nielen pre širokú ponuku remeselných výrobkov, ale aj komornú atmosféru.
viac
04.03.2024
Múzeum v Galante pozýva deti na výrobu obrazov rôznymi technikami
Zábavno-náučné programy počas troch dní jarných prázdnin sa rozhodlo deťom ponúknuť Vlastivedné múzeum v Galante. Od utorka 5. marca do štvrtka 7. marca čaká záujemcov každý deň nová technika výroby obrazov, informovala Judit Pukkai z múzea.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %