Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
10.12.2022 04:10

V skanzene v Pribyline predstavia tradičné slávenie Vianoc na Liptove


Skanzen v Pribyline


Tradičné slávenie Vianoc na Liptove predstavia v nedeľu 18. decembra v Múzeu liptovskej dediny v Pribyline.


Návštevníci skanzenu si od 12.00 h vypočujú vianočné piesne z Liptova v podaní ženskej speváckej skupiny Čriepky sprevádzanej ľudovou hudbou Liptáci. TASR o tom informovala referentka kultúry z Liptovského múzea Martina Vilčeková.       

O 13.00 h sa s pásmom vianočných zvykov a tradícií predstavia folklórny súbor Liptov a detský folklórny súbor Liptáčik. "Od 11.00 h do 14.30 h si verejnosť bude môcť vo Vianočnej dielničke vyskúšať zdobenie medovníkov. Tiež výrobu vianočných oplátok, háčkovaných vianočných ozdôb a sviečok z včelieho vosku," priblížila Vilčeková.       

Ako dodala, na zahriatie bude k dispozícii vianočný punč, čaj a tradičné liptovské koláče, meteník a kúchon. Okrem oficiálneho programu si návštevníci budú môcť v expozíciách roľníckych a zemianskych príbytkov pozrieť ukážky zvykov a tradícií adventného a vianočného obdobia.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.08.2016
Chovateľský deň v skanzene Vychylovka
14. augusta sa v Skanzene Nová Bystrica - Vychylovka koná pod záštitou Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka prezentačná výstava hospodárskych zvierat pôvodných slovenských plemien. Podujatie spája tradičný skanzen a naše pôvodné hospodárske zvieratá.
viac
15.05.2021
Návštevníci skanzenu si vychutnajú výhľad z novej rozhľadne
V areáli Múzea liptovskej dediny v Pribyline vybudovali novú rozhľadňu. Je súčasťou náučného chodníka, ktorý návštevníkov prevedie podtatranskou prírodou. Výhľad z rozhľadne si budú môcť turisti vychutnať už od tejto sezóny.
viac
25.07.2022
V pribylinskom skanzene sa stretli včelári z celého Slovenska
Včelári z celého severného Slovenska aj okolia sa v nedeľu stretli na Liptove, v skanzene v Pribyline.
viac
24.08.2023
V pribylinskom skanzene otvorili novú expozíciu bylinkárstva
Múzeum liptovskej dediny v Pribyline má novú expozíciu venovanú bylinkám na Liptove. Nachádza sa v jednom z objektov skanzenu a jej úlohou je interaktívnou formou naučiť návštevníkov viac o bylinárstve. Informoval o tom marketingový manažér z Liptovského múzea Viktor Mydlo.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %