Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
02.06.2023 11:40

Autobusovú stanicu bude prevádzkovať mesto, plánuje i jej obnovu


Snímka zdroj: (imhd.sk).


Autobusovú stanicu v Žiari nad Hronom bude prevádzkovať mesto. Samospráva vypovedala zmluvu pôvodnému nájomcovi, ktorým bola spoločnosť SAD Zvolen, od júna má stanicu v prenájme mestská spoločnosť Technické služby. Mesto o tom informovalo na svojej oficiálnej webovej stránke.


Autobusovú stanicu v Žiari nad Hronom roky prevádzkovala spoločnosť SAD Zvolen, mesto však nájomnú zmluvu na jar vypovedalo. "Stanica už zďaleka nespĺňa štandardy, ako by mala v dnešnej dobe vyzerať. Nájomca roky neinvestoval do modernizácie nástupišťa, ktoré generuje nie malé príjmy zo zastavenia každého jedného autobusu," skonštatoval primátor mesta Peter Antal. Aktuálne stanicu podľa mesta využíva desať aktívnych dopravcov zo Slovenska i Česka.

Prenájom autobusovej stanice mestským Technickým službám schválili poslanci mesta na aprílovom zasadnutí mestského zastupiteľstva. Samospráva začína stanicu prevádzkovať od začiatku júna, nájomná zmluva nemá časové obmedzenie. Mesto tiež pripravuje jej komplexnú rekonštrukciu, realizovať by ju chcelo v najbližších rokoch prostredníctvom fondov získaných cez takzvanú integrovanú územnú stratégiu. Príjmy generované z autobusového nástupišťa chce samospráva investovať aj do infraštruktúry v meste, a to konkrétne na opravy ciest či chodníkov.

Podľa Antala je Žiar nad Hronom jedno z mála miest na Slovensku, ktoré má vlastnú autobusovú stanicu. "V minulosti sme ju nepredali autobusovým dopravcom a nič také do budúcna ani neplánujeme," dodal primátor. Cieľom mesta je vytvoriť zo stanice moderný priestor, ktorý bude cestujúcim poskytovať vyšší komfort ako v súčasnosti.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.10.2016
Poplatok za rozvoj sa v Žiari nad Hronom platiť nebude
Poplatok za rozvoj, ktorým môžu slovenské mestá a obce od budúceho roka spoplatniť výstavbu na svojom území, mesto Žiar nad Hronom nezavedie. "Žiarski poslanci schválili uznesenie, že sa v meste nebude vyberať poplatok za rozvoj," priblížil vedúci kancelárie primátora Martin Baláž.
viac
07.03.2018
Žiarčania budú môcť využívať novú cyklotrasu
Nová cyklotrasa v Žiari nad Hronom bude mať viac ako tri kilometre. Začínať bude na severe mesta a končiť až v priemyselnom parku.
viac
23.10.2018
Dávnu históriu kaštieľa má odkryť jeho archeologický výskum
Žiarsky kaštieľ, ktorý pred časom mesto získalo do svojho vlastníctva, čaká archeologický výskum. Samospráva chce zmapovať jeho históriu z čias, kedy bol využívaný ako letné sídlo ostrihomských arcibiskupov, ale aj z čias biskupa Štefana Moysesa.
viac
19.02.2019
Festival Ekotopfilm ponúkne filmy, diskusiu aj program pre deti
Medzinárodný filmový festival Ekotopfilm – Envirofilm zavíta v utorok 26. februára do žiarskeho kina Hron. Vstup na festival je voľný.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %