Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
04.05.2022 02:25

Mesto realizuje projekt Hony, lovy a hostiny z programu Interreg


Ilustračná snímka.


Mesto Holíč spoločne s mestom Hrušovany nad Jevišovkou realizuje v rámci Fondu malých projektov programu Interreg V-A Slovenská republika – Česká republika projekt s názvom Hony, lovy a hostiny. Informoval o tom hovorca mesta Jaroslav Čársky.


V rámci projektu sa zrealizujú štyri hlavné aktivity. "Prvou aktivitou bolo vyhľadávanie potrebných informácií o histórii poľovníctva. Výstupy boli zhrnuté v komplexnej správe. V súčasnosti sa začali realizovať stavebné práce na rekonštrukcii miestnosti, nachádzajúcej sa v tesnej blízkosti Mestského múzea v Holíčskom zámku, ktorá vznikne na účel vytvorenia výstavy o poľovníctve a následne sa stane aj stálou expozíciou múzea," uviedol primátor mesta Holíč Zdenko Čambal.

V mesiaci jún sa uskutoční seminár, na ktorom budú odprezentované informácie o histórii poľovníctva. "Taktiež sa cieľovým skupinám odprezentujú aj informácie o atraktivitách, ktoré obaja partneri ponúkajú. V mesiaci júl je plánované zorganizovanie a odprezentovanie výstavy zameranej na tému poľovníctva, ktorá bude pozostávať z výstavnej kolekcie poľovníckych artefaktov ako sú zbrane, trofeje a podobne," informovala Nikol Lazíciusová z mestského úradu.

Na projekt mesto získalo nenávratné finančné prostriedky z prostriedkov Európskej únie (EÚ) a štátneho rozpočtu. Celkové náklady projektu predstavujú sumu 35 175 eur. Z finančných prostriedkov EÚ mesto získalo 29 898,75 eura, zo štátneho rozpočtu SR 3517,50 eura a samospráva prispeje sumou vo výške 1758,75 eura.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.03.2018
V rámci programu Interreg získalo mesto financie na zámocké záhrady
Mesto Holíč získalo v rámci cezhraničnej spolupráce Interreg Slovenská republika - Česká republika nenávratný finančný príspevok vo výške 538.921,02 eura. Na projekt zámockých záhrad prispeje z vlastných zdrojov sumou 33 683 eur.
viac
26.08.2019
Súsošie víly Dudinky s chlapcom bude dominantou obnoveného parku
Aj súsošie víly Dudinky s chlapcom, ktorá je symbolom a patrónkou kúpeľného mesta Dudince, bude súčasťou marketingových aktivít, realizovaných tamojšou samosprávou ako súčasť projektu cezhraničnej slovensko-maďarskej spolupráce INTERREG.
viac
20.11.2020
Pri veternom mlyne vybudovalo mesto rozhľadňu
Mesto Holíč v rámci cezhraničného projektu VISIO, ktorý je podporený z programu INTERREG V-A Slovensko – Rakúsko 2014 - 2020 a spolufinancovaný z fondu ERDF, zo štátneho rozpočtu SR a vlastných zdrojov mesta Holíč, vybudovalo neďaleko veterného mlyna novú rozhľadňu.
viac
02.08.2022
Mesto ukončilo rekonštrukciu poľovníckej miestnosti na Holíčskom zámku
Mesto Holíč ukončilo rekonštrukciu poľovníckej miestnosti na Holíčskom zámku, ktorú podporili z Fondu malých projektov. Informoval o tom hovorca mesta Jaroslav Čársky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %