Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
02.04.2020 12:43

MŠVVaŠ pripravuje "teleškolu", ktorá bude simulovať reálne vyučovanie


Ilustračná snímka: (int.).


Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR pripravuje "teleškolu", ktorá bude simulovať reálne vyučovanie. Informoval o tom minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling.


„Predpokladáme, že budeme mať dlhodobo prerušené vyučovanie, a preto pripravujeme takýto projekt, aby sme pomohli na jednej strane rodičom a na druhej strane aj učiteľom,” vysvetlil minister školstva. Ako doplnil, malo by ísť o vysielanie pre vybrané ročníky základných škôl.       

„Dúfam, že naplníme každý deň aspoň štyri hodiny,” uviedol s tým, že pri vysielaní by sa malo striedať okolo 30 učiteľov. Gröhling verí, že "teleškola" bude spustená po Veľkej noci.       

Školy a školské zariadenia zostávajú zatvorené až do odvolania. Dôvodom je zabránenie šíreniu nového koronavírusu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.04.2020
Od dnes sa začínajú zápisy prvákov, avšak bez ich osobnej účasti
Od stredy 15. apríla sa na základných školách začínajú zápisy na plnenie povinnej školskej dochádzky na školský rok 2020/2021. Tento rok sa však uskutočnia inak ako po minulé roky, a to bez osobnej účasti detí a rodičov.
viac
18.04.2020
Bratislava spúšťa testy seniorov i personálu v zariadeniach
Mesto Bratislava prijalo sériu opatrení v siedmich zariadeniach pre seniorov, ktoré prevádzkuje a kde je umiestnených vyše 1150 klientov. Má vypracované krízové plány, vytvorené karanténne i infekčné priestory.
viac
10.06.2020
Doklady potrebné na prijatie detí do škôl treba odovzdať do 14. augusta
Doklady potrebné na prijatie detí do škôl je potrebné odovzdať do 14. augusta. Ide napríklad o potvrdenia, odporúčania či vyjadrenia. Vyplýva to z rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu Branislava Gröhlinga.
viac
11.11.2020
Pre žiakov 1. stupňa ZŠ bude opäť pokračovať televízne vyučovanie
Štátny pedagogický ústav (ŠPÚ) v spolupráci s RTVS a neziskovou organizáciou Indícia spúšťa od stredy 11. novembra opäť televízne vysielanie pre žiakov 1. stupňa základných škôl (ZŠ) pod názvom Školský klub.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %