Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
02.02.2023 07:45

Návrhy na laureátov prestížnych ocenení treba poslať do 20. marca


Banská Bystrica.


Návrhy občanov na laureátov prestížnych ocenení mesta Banská Bystrica, ako aj na udelenie čestného občianstva za rok 2022 treba poslať na magistrát do 20. marca. Informovala o tom hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Adamovičová.


Cenu mesta možno udeliť jednotlivcom, kolektívom, skupinám osôb, inštitúciám i právnickým osobám s trvalým pobytom na Slovensku pri významných výročiach. O jej udelení rozhoduje mestské zastupiteľstvo (MsZ). Cena primátora je zasa určená pre osobnosti, ktoré sa svojou prácou či celoživotným pôsobením osobitne zaslúžili o dobré meno Banskej Bystrice doma i v zahraničí. O udelení rozhoduje primátor na návrh Banskobystričanov a poslancov MsZ. Čestné občianstvo mesta pod Urpínom môže zastupiteľstvo udeliť fyzickým osobám, ktoré sa vo vzťahu k mestu a jeho obyvateľom zaslúžili o niečo významné, podieľali sa na rozvoji priateľstva medzi národmi, prípadne obohatili ľudské poznanie vynikajúcimi tvorivými výkonmi. Získať ho môžu i cudzí štátni príslušníci a môže byť udelené aj in memoriam.

Návrhy na ocenených možno posielať na mestský úrad e-mailom na adresu ocenenia@banskabystrica.sk alebo poštou s označením Ocenenie. Podľa Adamovičovej na to, aby bol návrh platný, jeho súčasťou musí byť vyplnený dotazník s informáciami o navrhovanom, ktorý je spolu s ostatnými informáciami zverejnený na webovej stránke mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.12.2018
Trnava: Radnica očakáva návrhy Trnavčanov na ocenenie osobností
Posledné pracovné dni roka môžu Trnavčania ešte využiť na podanie svojich návrhov, koho by malo mesto oceniť za rok 2018 udelením čestného občianstva, cenou mesta, uznaním za zásluhy či odhalením pamätnej dosky a pamätníka.
viac
18.02.2021
Ako bude v budúcnosti vyzerať Námestie slobody, rozhodnú aj občania
Námestie slobody v Banskej Bystrici patrí k najväčším prestupným bodom verejnej mestskej hromadnej dopravy, ktorý ročne využije zhruba 1,2 milióna cestujúcich. Sú tam obchody, bytové domy či firemné budovy a parkoviská.
viac
30.12.2021
Bystričania chcú na sídliskách zelené strechy, ale aj dažďovú a motýliu záhradu
Petangové ihrisko, dažďová či motýlia záhrada, zelené strechy, komunitná knižnica i stanica na umývanie bicyklov, aj to sú podnety a požiadavky občanov mesta pod Urpínom, ktoré vyšli z verejných stretnutí s mestom v rámci projektu Zelených sídlisk a revitalizácie vnútroblokov.
viac
07.03.2022
Návrhy na ďalší participatívny rozpočet mesto prijíma do 30. júna
Participatívny rozpočet, ktorý je už osem rokov súčasťou rozpočtovej politiky mesta Banská Bystrica, vstupuje do ďalšieho ročníka. Ľudia môžu svoje návrhy na prerozdelenie vyčlenených financií z mestského rozpočtu odovzdať do 30. júna.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %