Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
27.01.2023 11:40

Petržalka upozorňuje,že detské ihrisko nie je zberňa starých hračiek


Ilustračná snímka.


Bratislavská Petržalka pripomína, že verejné detské ihriská nie sú úschovňou a ani zberňou hračiek. Reaguje tak aj na prípady, kedy rodičia prinesú na ihrisko väčšie umelé hračky, často aj poškodené a nechajú ich tam "napospas osudu".


Mestská časť upozorňuje, že takéto predmety môžu byť mnohokrát nebezpečné. Informuje o tom na sociálnej sieti.

"Na detských ihriskách často badať umelé hračky väčších rozmerov, ktoré rodičia prinesú popri jarnom upratovaní či vyraďovaní. Vo viacerých prípadoch ide o poškodené kusy, prípadne k ich poškodeniu prichádza používaním a stávajú sa nebezpečné," konštatuje samospráva.

Tým, že tieto hračky nie sú ukotvené, stačí podľa mestskej časti silnejší vietor, ktorý ich môže odfúknuť a spôsobiť niekomu úraz. Zároveň sa z detských ihrísk stáva zberný dvor nepoužiteľných a nebezpečných hračiek. Hoci pracovníci údržby a čistoty opakovane takéto hračky odvážajú tam, kam patria, nemala by sa z toho podľa mestskej časti stať pravidelnosť.

"Ak vám je ľúto starých nevyužitých hračiek, venujte ich tým, ktorí ich potrebujú a ušetrite od hračkárskeho smogu detské ihriská," odkazuje samospráva.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.08.2019
Na petržalských ihriskách pribudnú slnečné clony
Mestská časť Bratislava-Petržalka v spolupráci s Miestnym podnikom verejnoprospešných služieb Petržalka a Občianskym združením Petržalské ihriská (PiPi) začína postupne upevňovať slnečné clony na verejných detských ihriskách v správe mestskej časti.
viac
07.08.2019
Uzavreté detské ihriská mesto opravilo a opäť slúžia deťom
Štyri detské ihriská, ktoré pre zlý technický stav muselo mesto opraviť, sú opäť otvorené a prístupné verejnosti. Rekonštrukcia trvala 21 dní a vyžiadala si 76 tisíc eur.
viac
14.01.2020
Petržalka obnovila niekoľko detských ihrísk i basketbalové ihrisko
Bratislavská Petržalka obnovila niekoľko detských ihrísk a basketbalové ihrisko. Podarilo sa jej to zapojením sa do vlaňajších projektov, ktoré boli financované z rozpočtu mestskej časti i dotáciami Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). TASR o tom informovala hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.
viac
08.06.2023
Petržalka pokračuje v obnove verejných detských ihrísk
Bratislavská Petržalka pokračuje v obnove verejných detských ihrísk. Investičný plán mestskej časti však vzhľadom na krízové obdobie počíta pri ich revitalizácii tento rok "len" so sumou 49 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %