Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
02.06.2021 02:20

Rokovala sekcia inovácií, regionálneho rozvoja a cestovného ruchu


Ilustračná snímka.


Témami utorkového rokovanie Sekcie inovácií, regionálneho rozvoja a cestovného ruchu Rady ZMOS bola problematika integrovaných územných stratégií a miestnych akčných skupín v novom programovom období 2021-2027.


Sekcia inovácií, regionálneho rozvoja a cestovného ruchu Rady ZMOS sa na svojom zasadnutí 1. júna 2021 venovala aktuálnym témam, ktoré prediskutovala s pozvanými hosťami.

Problematiku nastavenia eurofondov na regionálnej úrovni tzv. integrované územné stratégie prediskutovali členovia sekcie s pozvaným hosťom, regionálnym expertom Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR profesorom Marošom Finkom a problematiku nástroja Miestneho rozvoja vedeného komunitou (CLLD) v novom programovom období 2021-20217 s expertom na regionálny rozvoj Milanom Hagovským. Na základe diskusie a výmeny skúseností z regiónov prijala sekcia uznesenia s požiadavkami na zlepšenie informovania územia o nastavovaní eurofondov nového programového obdobia 2021-2027, na dofinancovanie zvýšených nákladov v projektoch súčasného programového obdobia, ako dôsledok dlhotrvajúcich procesov kompetentných orgánov a uznesenie v prospech podpory miestnych akčných skupín v novom programovom období a zachovania ich multifondového financovania.

Členovia sekcie boli informovaní aj o iniciatíve ZMOS „Živý vidiek“, ktorú predstavil ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS Michal Kaliňák a venovali sa aj téme cestovného ruchu.

Odbornú sekciu tvoria desiati zástupcovia miest a obcí z rôznych regiónov Slovenska a sekcia je pracovnou platformou na prediskutovanie tém a problémov členov združenia v danej oblasti. 

 

Rokovala sekcia inovácií, regionálneho rozvoja a cestovného ruchu

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.12.2020
Vo štvrtok bude rokovať Predsedníctvo ZMOS
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger zvolal na štvrtok 17. decembra rokovanie Predsedníctva ZMOS. V súvislosti s epidemiologickou situáciou sa uskutoční formou on-line, avšak k mimoriadne aktuálnym témam. Napríklad k ekonomike, financiám, aj aktuálnej legislatíve.
viac
01.02.2021
ZMOS bol upozornený Bruselom na problémy s eurofondami
Združenie miest a obcí Slovenska bolo Radou európskych obcí a regiónov upozornené na vážne problémy s eurofondami, ktoré znepokojujú európsku asociáciu samosprávnych združení.
viac
12.02.2021
Jasný signál eurokomisárom
Komisárovi Európskej komisie pre poľnohospodárstvo a eurokomisárke pre kohéziu a reformy odchádza zo Slovenska mimoriadne vážny signál.
viac
14.01.2023
Zasadala Sekcia inovácií, regionálneho rozvoja a cestovného ruchu Rady ZMOS
Na štvrtkovom rokovaní Sekcie inovácií, regionálneho rozvoja a cestovného ruchu Rady ZMOS, ktoré sa konalo v Dudinciach, bolo prijatých niekoľko uznesení k cestovnému ruchu a regionálnemu rozvoju v území. Témou rokovania boli aj eurofondy a plán obnovy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %