Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
25.07.2022 03:20

Vo Fiľakove vyasfaltujú sedem ulíc, obnovou prejde aj časť jedného vnútrobloku


Snímka zdroj: (Mesto Fiľakovo).


Vo Fiľakove sa začali prípravy na rozsiahle asfaltovanie ciest a spevnených plôch. Počas najbližších týždňov sa zrekonštruuje povrch na siedmich uliciach. Komplexnou obnovou prejde aj časť vnútrobloku na Biskupickej ulici.


Ako informoval vedúci oddelenia výstavby a životného prostredia MsÚ Ivan Vanko, obnovou prejdú dolná časť Ulice Janka Kráľa, ulice Bélu Bartóka, Odborárska, Jánošíkova, Obrancov mieru, plocha za bytovkou na Ulici 1. mája a doposiaľ neobnovená časť Parkovej ulice. Náklady na obnovu činia takmer 230 000 eur.

"Pred bytovkou na Parkovej plánujeme zrekonštruovať aj parkovisko, ktoré je dnes v zlom technickom stave. Nie je však súčasťou tohto balíka prác, rátame s ním v projekte revitalizácie vnútrobloku Sládkovičova - Parková - Železničná," ozrejmil Vanko s tým, že na dokončenie ulíc má firma tri mesiace.

Ako ďalej uviedol, spolu s asfaltovaním ciest bude dodávateľská firma realizovať aj komplexnú obnovu spevnených plôch za "stobytovkou" na Biskupickej ulici za vyše 114 000 eur. Práce, počas ktorých budú asfaltovať a osádzať nové verejné osvetlenie, budú hotové do dvoch mesiacov.

"Projekt je prvou z dvoch fáz revitalizácie spevnených plôch vnútrobloku medzi ulicami Biskupická a Sládkovičova. V rámci nej rozšírime možnosti parkovania zdvojnásobením počtu parkovacích miest, za "stobytovkou" rozšírime účelovú cestu a rozdelíme ju na dva pruhy. Jeden bude slúžiť na zásobovanie prevádzok, druhý na bežnú dopravu, čím dosiahneme plynulosť premávky," vysvetlil Vanko s tým, že premávku vo vnútrobloku zjednosmernia, opravia časť chodníkov a odstránia aj nefunkčné plynové stanice, ktoré sú lákadlom pre neprispôsobivých obyvateľov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.08.2017
Štyri erby na kontajnery so stromami vyrobia miestni študenti
Štyri kovové erby, ktoré budú krášliť kontajnery so stromami v centre Fiľakova, vyrobia miestni stredoškolskí študenti. Ako informoval primátor mesta Attila Agócs, spomínané kontajnery osadia na Hlavnej ulici v rámci revitalizácie zelene.
viac
16.07.2021
Fiľakovo plánuje komplexne obnoviť vnútroblok v centre mesta
Obnova okolia mestských sídlisk, ktoré boli vybudované za bývalého režimu a už nespĺňajú požiadavky dnešného života, je aktuálnou témou v mnohých samosprávach.
viac
19.10.2022
Mesto získalo dotáciu na skatepark i obnovu vnútrobloku
Mesto Stará Ľubovňa získalo takmer 690 000 eur na komplexnú obnovu ďalšieho vnútrobloku na sídlisku Západ z Regionálneho operačného programu. Vďaka dotácii tak zrekonštruujú areál pri obchodnom dome Družba.
viac
26.10.2022
Fiľakovo získalo na obnovu vnútrobloku v centre mesta takmer 530 000 eur
Samospráva Fiľakova získala z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) takmer 530 000 eur ako dotáciu na revitalizáciu vnútrobloku medzi ulicami Sládkovičova, Železničná a Parková v centre mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %