Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
03.03.2023 04:15

Výstavba novej škôlky sa predražila, dokončená má byť tento rok


Ilustračná snímka.


Výstavba novej materskej školy v Rapovciach v okrese Lučenec sa predražila. Samospráva so zhotoviteľom diela podpísala dodatok, ktorý cenu za dielo zvyšuje o viac ako 90 000 eur.


Obec chce preto žiadať o zvýšenie dotácie, ktorú na projekt získala. Uviedol to starosta obce Ladislav Sóky.

Ako vyplýva zo zverejneného dodatku k zmluve, zhotoviteľ prác pristúpil k zvýšeniu celkovej ceny diela pre nárast cien z dôvodu inflácie či vojenského konfliktu. Obec zmluvu so spoločnosťou Costruo, ktorá je zhotoviteľom diela, podpísala ešte začiatkom februára 2022, a to vo výške približne 631 000 eur bez DPH. Výstavba novej škôlky by mala podľa dodatku k zmluve stáť o vyše 90 000 eur viac.

Práce na novej materskej škole v Rapovciach by mali byť dokončené do konca roka. Pôvodná budova škôlky bola podľa starostu v zlom technickom stave a bolo ju potrebné neustále opravovať. Na výstavbu škôlky získala obec dotáciu vo výške približne 550 000 eur, zvyšok plánuje hradiť z úverových zdrojov.

Nová škôlka v Rapovciach bude mať kapacitu 60 detí, oproti starej budove je to viac ako dvojnásobok. Priestory tak podľa starostu plne pokryjú potreby obce. "Keď budeme mať miesto, zoberieme aj deti z okolia. Sú tu okolité dediny, ktoré nemajú škôlky, kapacity možno nebudú dostačujúce ani v Lučenci," dodal Sóky.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.04.2020
Poslanci Lamača schválili od januára 2021 novú škôlku na Boroch
V lokalite Bory v rámci katastrálneho územia bratislavského Lamača by mala od 1. januára 2021 fungovať nová materská škola (MŠ).
viac
20.01.2021
Cintorín Vrbica by sa mal rozšíriť o kolumbárium
Cintorín Vrbica v Liptovskom Mikuláši by sa mal počas dvoch rokov rozšíriť o kolumbárium. Do ideovej architektonickej súťaže dodali ateliéry päť návrhov, vyhrali architekti Katarína Šiarniková a Juraj Šiarnik. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
07.11.2022
Cena za rekonštrukciu Slaneckej cesty stúpla zatiaľ o 1,6 milióna eur
Náklady na rekonštrukciu a modernizáciu Slaneckej cesty stúpli oproti pôvodne vysúťaženej sume zatiaľ o necelých 1,6 milióna eur. Mesto Košice podpísalo so spoločnosťou Doprastav doposiaľ päť dodatkov, zvýšenia ceny sa týkali tri z nich. Potvrdil to magistrát mesta.
viac
27.07.2023
Výstavba plavárne bude drahšia, predĺži sa o približne dva mesiace
Výstavba krytej plavárne v Lučenci bude pravdepodobne drahšia a predĺži sa o približne dva mesiace. Dôvodom sú práce navyše, ktoré treba podľa zhotoviteľa vykonať.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %