Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
01.03.2022 02:25

ZMOS zriadil on-line službu „Pomocná ruka“


Ilustračná snímka.


Združenie miest a obcí Slovenska dnes zriadilo on-line službu „Pomocná ruka“. Táto služba mnohým pomohla počas prvého obdobia koronakrízy a veríme, že bude rovnako užitočná aj v tomto období.


Ide o virtuálny priestor na web stránke Združenia miest a obcí Slovenska TU kde je možné publikovať zo samospráv konkrétnu prosbu o konkrétnu pomoc pre humanitárnu pomoc samosprávam. Tento virtuálny priestor bude verejne prístupný s tým, že ak niekto nesúhlasí so zverejním svojej ponuky, alebo dopytu na web stránke, v tom prípade sa informácie verejne nezobrazia, avšak zamestnanci kancelárie s nimi budú disponovať tak, aby nezverejnenú ponuku mohli spárovať s požiadavkou, prípadne verejne neprístupnej požiadavke dohľady potrebnú ponúkanú pomoc.

Táto nová služba nadväzuje na doterajšie aktivity, či už spracovaný Systém pomoci – Logistický model komunál, ale aj na priebežne aktualizovaný súpis akútnej potreby, dokumenty ako vzory uznesení zastupiteľstiev a tiež včera zriadený Transparentný účet. Kancelária Združenia miest a obcí Slovenska pravidelne komunikuje so samosprávami, prevádzkuje špeciálnu emailovú adresu ukrajina@zmos.sk a tiež podporuje výmenu skúseností s riešením akútnych problémov s humanitárnou pomocou pre mestá a obce. 

Autor: (Michal Kaliňák, ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.01.2021
ZMOS rozširuje servis kvôli testovaniu
Združenie miest a obcí Slovenska od prvej vlny COVID- 19, aj počas jesenného testovania zabezpečovalo pomerne široký informačný a metodický servis pre samosprávy. Koncom minulého týždňa poskytlo mestám a obciam bezplatný rezervačný systém. Dnes svoje služby rozširuje.
viac
27.12.2021
ZMOS počas roka prinášal inšpiráciu dobrej praxe
Združenie miest a obcí Slovenska počas končiaceho roka predstavilo 12 príkladov dobrej praxe. Každý z nich je príkladom úspešného, inovatívneho a udržateľného riešenia, ktoré môže inšpirovať ostatné samosprávy.
viac
11.01.2022
ZMOS ohlasuje Digitálny reštart
Združenie miest a obcí Slovenska vstupuje do nového roka s agendou Digitálny reštart komunálu. Reaguje tak na doterajšie skúsenosti s poskytovaním rôznych aplikácií pre samosprávy a tiež na dopyt po ucelenej informačno-komunikačnej platforme pre potreby miest a obcí.
viac
13.05.2022
ZMOS využil Slovensko-Ukrajinský projekt na humanitárnu pomoc
Združenie miest a obcí Slovenska realizuje projekt spolupráce medzi samosprávami na Slovensku a Ukrajine. Vzhľadom k aktuálnej situácii sú mnohé aktivity v útlme. Preto časť peňazí z tohto projektu bola vyčlenená na humanitárnu pomoc.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %