Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
05.09.2020 01:05

Na Nitrianskom hrade sprístupnili výstavu venovanú Jánovi Pavlovi II.


Nitriansky hrad


V Bazilike sv. Emeráma na Nitrianskom hrade v týchto dňoch sprístupnili výstavu venovanú pápežovi Jánovi Pavlovi II. Veľvyslanectvo Poľskej republiky na Slovensku v spolupráci s Nitrianskym biskupstvom ju pripravili pri príležitosti Roka sv. Jána Pavla II. a 100. výročia jeho narodenia.


Autorkou výstavy je prodekanka pre medzinárodné vzťahy na Rímskokatolíckej cyrilometodskej bohosloveckej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave Emília Hrabovec. „Výstava mapuje vzťahy pápeža so Slovenskom. Pre verejnosť bude prístupná do 21. septembra 2020,“ informovalo Nitrianske biskupstvo.       

Návštevníci si v priestoroch baziliky môžu pozrieť fotografie i dokumenty, ktoré zobrazujú tri pastoračné cesty pápeža na Slovensko i úctu sv. Jána Pavla II. k cyrilo-metodskému dedičstvu.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.05.2018
Na Bratislavskom hrade sú vystavené vzácne dokumenty o vzniku Československa
Česko-slovenskú/Slovensko-českú výstavu na druhom poschodí Bratislavského hradu obohacujú tri významné dokumenty súvisiace so vznikom Československa pred 100 rokmi. Sú to ratifikačné protokoly mierových zmlúv z Versailles, Saint-Germain a Trianonu, ktoré sú uložené v Paríži.
viac
20.03.2021
Nitrianska galéria pripravila výstavu Lovci a zberači
V Nitrianskej galérii otvorili novú výstavu s názvom Lovci a zberači. Pôvodne sa mala konať ešte vlani v lete, no pre pandémiu ju organizátori museli presunúť na tento rok.
viac
24.03.2022
Ponitrianske múzeum predstaví výsledky výskumu na Oponickom hrade
Prezentovať výsledky archeologického výskumu Katedry archeológie Filozofickej fakulty (FF) Univerzity Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre na Oponickom hrade z rokov 2015 až 2020 je cieľom výstavy, ktorá bude sprístupnená v Ponitrianskom múzeu v Nitre.
viac
09.07.2022
Na hrade Modrý Kameň sprístupnili výstavu čepcov z celého Slovenska
Čepiec ako symbol svojej nositeľky a fenomén tradičnej ľudovej kultúry prezentuje výstava v múzeu na hrade Modrý Kameň vo Veľkokrtíšskom okrese. TASR o tom informovala Dáša Ďuríková z múzea.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %