Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
28.12.2021 10:35

Radnica má zámer zmeniť kino Hviezda na kultúrne centrum


Kino Hviezda.


Mesto Trnava pokračuje v tradícii hľadania najlepších architektonických návrhov pre svoje verejné budovy a priestranstvá, za čo získalo v rámci vyhlasovania Ceny za architektúru – CE.ZA.AR 2021 špeciálne ocenenie Patrón architektúry.


Tentoraz vyhlasuje anonymnú dvojkolovú urbanisticko-architektonickú súťaž transformácie kina Hviezda na Paulínskej ulici na kultúrne centrum s multifunkčnou sálou. Informuje o tom na webe Slovenskej komory architektov.

Kino Hviezda slúži Trnavčanom už niekoľko desaťročí, je po obnove plne digitalizované. Vedenie mesta ho identifikovalo ako vhodný priestor na realizáciu zámeru nového kultúrneho centra, ktorý pod gesciou radnice v Trnave absentuje. Avšak v súčasnej podobe s pevným hľadiskom a s chýbajúcim javiskovým priestorom a zázemím je jeho prevádzka podľa radnice nerentabilná a konkurencie neschopná. Mesto má zámer zmeny sály na multifunkčnú s rovnou podlahou a teleskopickým hľadiskom, doplnenú o kaviareň, výstavné priestory a administratívu. Predmetom súťaže je aj vyrovnanie sa s bohatým kultúrno-spoločenským priestorovým kontextom na úrovni urbanizmu.

Lehota na podávanie návrhov v prvom kole je 15. februára a v druhom kole je 29. apríla. Mesto predpokladá, že výsledky súťaže zverejní 13. mája.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.03.2017
Mladí mechatronici v Trnave dokážu pripravenosť na povolanie
Stredoškoláci sa koncom marca stretnú v Trnave. V poradí piaty ročník súťaže Mladý mechatronik bude priestorom na ukážky vedomostí, zručností a samozrejme pripravenosti na povolanie.
viac
17.01.2018
Trnava vyhlásila súťaž o získanie dotácií v roku 2018
Na dotácie je vyčlenená suma 154 853 eur z rozpočtu mesta.
viac
18.05.2018
Krajské kolo súťaže v hasičskom športe ovládli Trnavčania
Krajská súťaž Trnavského kraja v hasičskom športe má za sebou 22. ročník, ktorý sa uskutočnil vo štvrtok (17.5.) v Galante. TASR o ňom informovala odborná inšpektorka Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Júlia Kedrová.
viac
03.10.2023
Trnava vyhlásila krajinársko-architektonickú súťaž pre opustené depo
Mesto Trnava má záujem prebudovať chátrajúce železničné depo na skatepark pre organizovanie medzinárodných súťaží a s ďalšími športovými i kultúrnymi aktivitami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %