Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
23.02.2024 11:05

V bratislavskej Rači na Dopravnej ulici vzniká nové námestie


Ilustračná snímka (TASR)


V bratislavskej mestskej časti Rača na Dopravnej ulici vzniká nové námestie. Má zlepšiť zázemie pre chodcov, lavičky, koše, stojany na bicykle a aj nové stromy. Bratislavský samosprávny kraj (BSK) o tom informoval na svojom webe.


"Po prerušení z dôvodu zlých podmienok na stavebné práce z dôvodu počasia pokračuje zhotoviteľ s kompletnou rekonštrukciou námestia na Dopravnej," uviedol starosta Rače Michal Drotován. Dokončenie prác predpokladá v polovici apríla.         

Priblížil, že v súčasnom stave už vidieť podľa obrubníkov, kadiaľ povedie asfaltová prístupová cesta aj s parkoviskom. Taktiež, kde bude zámková dlažba a pešia časť aj s novou zastávkou MHD. Po dokončení projektu zastávku umiestnia vodorovne s vozovkou.         

Existujúca asfaltová spevnená plocha bola podľa samosprávy značne degradovaná a neexistovala tam žiadna organizácia dopravy. Rekonštrukcia podľa webu BSK spočíva vo vytvorení cesty, na ktorú je napojených 13 parkovacích miest. Vo zvyšnej časti bude vytvorená plocha námestia s lavičkami a s novou výsadbou. Projekt rieši aj odvodnenie povrchových a podzemných dažďových vôd.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.04.2016
Pod Mostom SNP pribudlo 13 nových lavičiek
Bratislavčania sa môžu tešiť z trinástich nových lavičiek viedenského typu, ktoré Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy osadil pri Dunaji pod Mostom SNP a pri vstupe na UFO.
viac
18.07.2016
Na výrobu nových povrchov chodníkov využívajú starý asfalt
Mesto Nové Zámky chce do jesene kompletne zrekonštruovať 20 úsekov chodníkov. Rekonštrukcia bude doteraz najrozsiahlejšou opravou chodníkov, ktorú mesto v posledných rokoch urobilo.
viac
09.08.2016
V Rači osadili nové odpadkové koše aj s popolníkmi
V uliciach Rače v týchto dňoch pribudli nové odpadkové koše s objemom 63 litrov, v ich vrchnej časti je inštalovaný popolník.
viac
08.07.2022
Zber kuchynského bioodpadu spustia onedlho aj v Novom Meste a Rači
So zberom kuchynského bioodpadu sa v Bratislave postupne v lete začne aj v mestských častiach Nové Mesto a Rača. V septembri a októbri bude nasledovať mestská časť Staré Mesto. Informovali o tom z bratislavskej mestskej firmy Odvoz a likvidácia odpadu (OLO).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %