Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
06.11.2023 08:50

V pondelok sa začína 20. jubilejný ročník Týždňa vedy a techniky


Ilustračný výrez plagátu


V pondelok (6. 11.) sa začína jubilejný 20. ročník podujatia Týždeň vedy a techniky (TVT) na Slovensku. TASR o tom informoval odbor komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR


Cieľom TVT je zlepšiť vnímanie vedy a techniky u ľudí, spopularizovať vedecké výsledky a zdôrazniť ich význam pre spoločnosť.         

Motto tohto ročníka znie Po kroku k pokroku. Účastníci sa v rámci podujatia môžu pridať k stovkám prednášok, festivalov, workshopov, súťaží, besied či podcastov. Rovnako aj k rôznym sprievodným podujatiam, ktoré sa konajú po celom Slovensku. Podujatie potrvá do nedele 12. novembra.         

Z rezortu priblížili, že v rámci TVT organizujú dni otvorených dverí ústavy Slovenskej akadémie vied, fakulty univerzít či výskumné inštitúcie na Slovensku. Centrum vedecko-technických informácií SR, ako jeden z hlavných organizátorov tohtoročného TVT, privíta návštevníkov aj v bratislavskom Zážitkovom centre vedy Aurelium, kde bude pre deti pripravený VeDETSKÝ deň.         

"Podujatia realizované v rámci TVT sú určené žiakom základných škôl a študentom stredných škôl a zámerom je vzbudiť u nich záujem o štúdium vedeckých a technických disciplín tým, že sa zapoja do jednotlivých aktivít," uviedli z MŠVVaŠ. Dodali však, že v programe sú tiež podujatia pre odbornú verejnosť. Záujemcovia budú na nich môcť prezentovať svoje aktivity a výsledky činnosti.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.12.2016
Slovenské vedkyne sa môžu uchádzať o ocenenia v súťaži For Women in Science
Slovensko sa pripája ku krajinám, v ktorých majú ženy pôsobiace v oblasti vedy možnosť získať podporu prostredníctvom programu For Women in Science. Prihlásiť sa do projektu spoločnosti L'Oréal a organizácie OSN pre vzdelanie, vedu a kultúru UNESCO majú slovenské vedkyne do 28. februára 2017.
viac
17.08.2018
Významné žilinské športové podujatie Žilinský triatlon oslavuje 20 narodeniny
V dňoch 18. - 19. augusta 2018 sa uskutoční tradične v lokalite Vodného diela Žilina jubilejný v poradí už 20. ročník Žilinského Triatlonu.
viac
31.10.2018
V pondelok štartuje Týždeň vedy a techniky, ponúkne viac ako 400 podujatí
Týždeň vedy a techniky na Slovensku odštartuje v pondelok (5. 11.) svoj 15. ročník a potrvá až do nedele 11. novembra. Verejnosť bude môcť objavovať vedu počas viac ako 400 popularizačných podujatí po celom Slovensku, ako sú napríklad prednášky, festivaly, workshopy či súťaže.
viac
07.02.2020
Na Štefánikovom námestí v Kremnici dnes odštartoval 12. ročník Big Air v meste
Tréningami a následne kvalifikačnými jazdami v piatok na kremnickom Štefánikovom námestí odštartuje 12. ročník podujatia Big Air v meste FIS Europa Cup & Open.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %