Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
14.12.2023 02:00

Zálohované poháre na vianočnom trhu pomôžu charitatívnym organizáciám


Ilustračná snímka, zdroj RTVS


Zálohované poháre, ktoré sú novinkou v tohtoročnom vianočnom mestečku v Nitre, pomôžu okrem ekológie aj charitatívnym organizáciám. Ako uviedla radnica, návštevníci trhov ich môžu odovzdať v špeciálnom stánku.


 "Peniaze, ktoré sa po vrátení vyzbieraných pohárov získajú z vyplatenej zálohy, budú odovzdané charitatívnym združeniam," informoval magistrát.         

Mesto tento rok nakúpilo za 17.800 eur celkovo 20.000 vratných pohárov. Návštevníci tak za nápoje platia o dvojeurovú zálohu viac, pri vrátení pohára predajcovi dostanú dve eurá späť. "Ak si však zálohu u predajcu nevyzdvihnú, ale pohár odovzdajú v charitatívnom stánku, môžu podporiť správnu vec a prispieť k šíreniu dobra," pripomenul mestský úrad.         

Zálohované poháre na vianočných trhoch sú zo špeciálneho polykarbonátového materiálu, ktorý sa nerozbije ani v prípade, že pohár padne na zem. Ako uviedol pred časom hovorca mesta Tomáš Holúbek, garantované je jeho viacnásobné použitie bez toho, aby sa opotreboval.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.03.2019
Nitra: Mesto bude pomáhať zdravotne postihnutým ľuďom pri hľadaní práce
Zdravotne postihnutí ľudia v Nitre sa budú môcť dozvedieť o vhodných pracovných miestach aj prostredníctvom oficiálnej mestskej internetovej stránky. Ako informoval Andrej Jančovič z mestského úradu, radnica sa týmto krokom rozhodla podporiť aktivity Občianskeho združenia Tenenet.
viac
09.12.2022
Do mesta sa po dvoch rokoch opäť vráti tradičný vianočný trh
Po dvoch rokoch pandemickej prestávky bude od piatka do nedele (9. - 11. 12.) v centre Spišskej Novej Vsi opäť tradičný vianočný trh.
viac
07.11.2023
Vianočné trhy budú ekologickejšie, novinkou budú zálohované poháre
Svätoplukovo námestie v centre Nitry bude od pondelka zdobiť 15 metrov vysoký vianočný stromček. Tradičné vianočné mestečko však bude otvorené neskôr ako po iné roky. Namiesto novembrového termínu sa predajné stánky otvoria až 1. decembra.
viac
12.01.2024
Vratné poháre pomohli znížiť množstvo odpadu vo vianočnom mestečku
Vianočné sviatky sa definitívne skončili, mesto Nitra začalo s odstraňovaním a uskladnením vianočnej výzdoby. Pracovníci mestskej spoločnosti postupne demontujú vianočné stánky zo Svätoplukovho námestia i svetelnú výzdobu ulíc, informovala radnica.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %