Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
04.05.2019 04:50

Veľký Grob láka svojím pokojom i aktívnymi obyvateľmi


Hlavná ulica v obci Veľký Grob (okres Galanta). FOTO TASR - Lukáš Grinaj


Veľký Grob je hraničnou obcou Trnavského samosprávneho kraja, patrí do okresu Galanta, ale bližšie, okolo osem kilometrov to má k Sencu a zároveň leží zhruba v polovici cesty medzi hlavným mestom a Trnavou. To ho robí príťažlivým, a tak sa obec za osem rokov rozrástla o 200 ľudí na dnešných 1400.


K najnovším prírastkom vo Veľkom Grobe, ktorých úlohou je skvalitniť život obyvateľom, je novopostavená predajňa potravín. Otvorili ju iba prednedávnom. Úplne najčerstvejším je nové detské ihrisko, ktoré vyrástlo pri kultúrnom dome a kolaudovať ho budú 8. mája. Len prednedávnom okrem toho pribudol kamerový systém a urobila sa jedna časť kanalizačného systému. Obec na všetko toto získala prostriedky z grantovej schémy. Bola pripravená a čakala na vyhlásenie výziev.       

Na spoločenskom živote obce sa podieľajú viaceré organizácie a občianske združenia, pri organizovaní podujatí sa striedajú B-team, vinári, hasiči, poľovníci, Slovenský Červený kríž, Búda Team a Human Motors a obecný úrad.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.04.2018
Hrad nad obcou je prvým, ktorý bol kompletne archeologicky preskúmaný
Podľa starostky Obišoviec Márie Baboľovej zvyšky hradu na vyvýšenine Zámčisko sú z 13. storočia. "Bola to pevnosť, ktorú si dali postaviť drienovskí páni z rodu Abovcov.
viac
22.07.2018
Obec trápi, že nemá vodu ani kanalizáciu
Obec Uličské Krivé, ktorá sa nachádza v Národnom parku Poloniny a od okresného mesta Snina je vzdialená približne 35 kilometrov, trápi hlavne to, že nemá vodu ani kanalizáciu. Pre TASR to uviedol jej starosta Milan Sičak.
viac
23.09.2018
Z bývalej krčmy je multifunkčné komunitné centrum
Nevyužitú a zanedbanú budovu v Parchovanoch (okres Trebišov) obec s podporou eurofondov pretvorila na multifunkčné komunitné centrum.
viac
13.07.2019
Najmenšia obec na Záhorí Koválovec už nechce byť najmenšou
Obec Koválovec v okrese Skalica je najmenšou obcou na Záhorí, aktuálne má 153 obyvateľov. Je to síce najvyššie číslo v tomto tisícročí, ale obec má v pláne aj naďalej zvyšovať počet obyvateľov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %