Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
01.08.2023 01:30

Mestský útulok prešiel výraznou zmenou, jeho kapacitu rozšírili


Snímka zdroj: (Mesto Poprad).


Mestský útulok v Poprade prešiel výraznou zmenou, jeho kapacitu rozšírili. Informovalo o tom mesto na sociálnej sieti, dôvodom prestavby bola takmer 100-percentná vyťaženosť útulku. Projekt sa oproti pôvodnému plánu predražil o desiatky tisíc eur.


Útulok rozšírili na ploche 1500 štvorcových metrov o šesť objektov. K 25 pôvodným kotercom tak pribudlo 42 nových murovaných boxov. Mesto tak dokáže poskytnúť pomoc väčšiemu množstvu opustených zvierat. Svoj domov tam nájdu psíky, ktoré chodia odchytávať zamestnanci útulku alebo mestská polícia.

Prestavbu a rozšírenie mestského útulku financovala samospráva z vlastných zdrojov. Zo zverejneného dodatku zmluvy so zhotoviteľom vyplýva, že náklady na projekt dosiahli takmer 470 000 eur s DPH a pri realizácii prác došlo k zvýšeniu o 120 000 eur s DPH.

Radnica uviedla, že strechy kotercov boli konštrukčne navrhnuté tak, aby v lete zabránili ich prehrievaniu, a teda aby poriadne tienili. Dôraz pri rozširovaní útulku kládli aj na bezpečnosť, všetky sekcie sú teda od seba oddelené bráničkami.

Okrem nových kotercov sa psíky dočkali aj štyroch oplotených výbehov. "Tie sú určené na socializáciu psíkov a na ich spoločné hranie a zoznamovanie sa. Súčasťou oplotenia sú aj podhrabové dosky, vďaka ktorým bude zamedzené možnému úniku psov," uviedol vedúci oddelenia správy a evidencie majetku MsÚ v Poprade Andrej Ivan. Vedúci útulku Peter Greňa potvrdil, že už od začiatku roka mali kapacitu maximálne naplnenú. Domov poskytovali 27 psíkom.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.01.2022
Mestský útulok v Poprade prejde výraznou zmenou
Mesto Poprad plánuje v tomto roku zvýšenie kapacity mestského útulku vybudovaním 30 nových, väčších a moderných kotercov a 4 oplotených výbehov, čím chce psíkom zabezpečiť voľnosť pohybu a sociálny kontakt s verejnosťou.
viac
09.09.2022
Záujem o bezplatnú MHD už prejavilo niekoľko tisíc Popradčanov
Slovenská autobusová doprava (SAD) Poprad vydala už približne 6000 kartičiek záujemcom o bezplatnú Mestskú hromadnú dopravu (MHD). Na tlačovej konferencii to vo štvrtok uviedla riaditeľka spoločnosti Marianna Krajčová Gočová a zároveň vyzvala aj ďalších obyvateľov mesta, aby túto možnosť využili.
viac
29.09.2022
V meste obnovili štyri ihriská za desiatky tisíc eur
V Poprade v týchto dňoch obnovili štyri detské ihriská. Lokality na Štúrovej ulici za blokom Myjava, na Ulici 29. augusta za bytovkou Sĺňava, Ulici Mládeže za bytovým domom Hron a na Ulici L. Svobodu za blokom Labe samospráva zmodernizovala približne za 142 000 eur.
viac
25.10.2022
Mesto začalo s rozšírením a obnovou útulku pre psov
V týchto dňoch sa začali práce na rozšírení a zásadnej rekonštrukcii Mestského útulku v Poprade. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jarka Hlaváčová s tým, že priestor sa vďaka tomu rozšíri na ploche približne 1500 metrov štvorcových.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %