Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
25.11.2022 10:35

Po dvojročnej prestávke sa koná Ondrejský jarmok, novinkou bude sprievod


Snímka zdroj: (Mesto Brezno).


Po dvojročnej prestávke sa v Brezne koná 532. ročník Ondrejského jarmoku. Od štvrtka do soboty (26. 11.) sa návštevníci môžu tešiť na stánky s tradičnými remeselnými výrobkami či iným spotrebným tovarom, jarmočným občerstvením a nebude chýbať ani pestrý kultúrny program.


Na Ondrejskom jarmoku ponúka výrobky okolo 200 predajcov zo Slovenska, Čiech a Maďarska, Poliaci aj vianočné stromčeky i kožušiny. Podľa Kvetoslavy Ďuriančíkovej z odboru služieb občanom a vnútornej správy magistrátu pandémia poznačila aj tento sektor. V porovnaní s prechádzajúcimi rokmi je ich o čosi menej, tovaru je však dostatok.

"Remeselníci ponúkajú rôzne výrobky, či už drevené, včelie, z ovčej vlny, drôtované, z ľanu, nechýba keramika, autorské šperky a medikováčstvo," konštatovala Ďuriančíková s tým, že v rámci občerstvenia sú novinkou škvarky z kapra.

Rovnako novinkou Ondrejského jarmoku je piatkový (25. 11.) sprievod od mestského úradu k hlavnému pódiu na námestí, ktorého súčasťou bude skupina historického šermu Berezun, Divadelný súbor Jána Chalupku a seniori denného centra Prameň. Jarmočnú atmosféru v mestskom parku v sobotu dotvorí rezbárske sympózium a salaš Zbojská s ponukou zabíjačkových špecialít.

Mesto upozorňuje vodičov, aby do sobotňajšej polnoci rátali s dopravnými obmedzeniami v centre mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.08.2016
Na 45. ročníku Bardejovského jarmoku predstavia krajčírsky cech
Otvorením okresnej výstavy ovocia a zeleniny záhradkárov sa vo štvrtok 25. augusta predpoludním začne 45. ročník novodobého Bardejovského jarmoku na Radničnom námestí v Bardejove.
viac
14.06.2017
Mesto sa vráti do čias Liptovskej stolice
Slávni župani, obyvateľstvo v dobových kostýmoch a dianie v Liptovskej župe spred 340. rokov zaplaví ulice Liptovského Mikuláša počas blížiacich sa Stoličných dní.
viac
19.07.2022
Cechové hody a jarmok priblížia banícke tradície i prácu remeselníkov
Mesto Kremnica ožije v sobotu (23. 7.) baníckymi i remeselnými tradíciami. Kremnický jarmok a cechové hody aj tento rok do mesta prinesú kultúrny program, stánky s remeselnými výrobkami či gastronomické špeciality. Na webovej stránke o tom informuje samospráva.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %