Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
05.04.2022 11:40

L. Mikuláš a SOŠV plánujú podpísať memorandum o pomoci pri budovaní športovísk


Ilustračná snímka.


Pri budovaní novej športovej infraštruktúry v Liptovskom Mikuláši by mohol pomôcť Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV). Predstavitelia mesta a organizácie spoluprácu potvrdia podpisom memoranda. Primátor Ján Blcháč a prezident SOŠV Anton Siekel o tom diskutovali uplynulý víkend.


Podľa Siekela je Liptovský Mikuláš prvé mesto, s ktorým diskutujú o podpísaní memoranda. "Je to symbolika, chceme, aby sa k iniciatíve pripojili aj ďalšie mestá. Memorandum bude hovoriť o tom, ako môže olympijský výbor pomôcť budovať športovú infraštruktúru, aké programy môžeme priniesť mestu. V Liptovskom Mikuláši máme na čo nadviazať," povedal.

Na urbárskom pozemku na Nábreží by mohla o pár mesiacov vyrásť pumptracková dráha. V projekte vidí Siekel budúcnosť. Moderné športy majú podľa jeho slov veľkú ambíciu pritiahnuť deti k športovaniu. "Preto ich treba podporovať a verím, že sa nám tento projekt možno medzi prvými podarí naplniť," prezradil. Radnica potrebuje na vybudovanie pumptrackovej dráhy približne 170 000 eur.

Zástupca primátora a iniciátor projektu Ľuboš Trizna priblížil, že podľa skúseností z iných miest sú tieto dráhy mimoriadne obľúbené a vyhľadávané. "Liptovskomikulášania za nimi dochádzajú, najbližšie sú od nás vzdialené hodinu cesty autom. Nový areál rozšíri možnosti športovania v meste a priláka nových návštevníkov," uviedol.

Pumptrack je primárne bicyklová dráha určená pre všetky vekové a výkonnostné kategórie jazdcov od odrážadiel až po pretekárov. Zajazdia si na nej nielen na bicykli, ale aj na kolobežke, skateboarde alebo kolieskových korčuliach.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.04.2016
Mesto chce zakázať nočné parkovanie nákladných áut na Podbrezinách
Liptovskomikulášska mestská samospráva sa snaží riešiť problematiku parkovania na najväčšom sídlisku Podbreziny.
viac
24.08.2016
Oldtimer Rallye Tatry bude tento rok v znamení vody
Oldtimer Rallye Tatry je právom považovaná za najnáročnejšiu veteránsku akciu pre fajnšmekrov, ktorí majú odvahu svojich miláčikov preháňať po súčasných prehustených cestách pomedzi neraz bezohľadných účastníkov cestnej premávky.
viac
01.12.2016
Mikulášsky jarmok odštartuje zimnú sezónu v Mikuláši
Tradičný Mikulášsky jarmok, ktorý sa bude konať od 1. do 3. decembra v Liptovskom Mikuláši, sa bude niesť v znamení bohatého kultúrneho a spoločenského programu.
viac
07.12.2017
Liptovskomikulášska radnica posilní viaceré linky MHD
Od 10. decembra budú V Liptovskom Mikuláši v platnosti pozmenené cestovné poriadky v mestskej autobusovej doprave.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %