Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
08.06.2019 11:05

Nové oddelenie projektového riadenia bude získavať prostriedky z fondov


Rimavska Sobota, ilustračná snímka, zdroj: bystricoviny.sk


Získavanie finančných prostriedkov z fondov a grantov bude úlohou nového oddelenia projektového riadenia, ktoré od 1. júla pribudne v organizačnej štruktúre Mestského úradu (MsÚ) v Rimavskej Sobote.


O jeho zriadení a predchádzajúcom výberovom konaní na zamestnancov informovali na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) primátor Jozef Šimko a poslanec Roman Vaľo.       

Ako uviedol Vaľo, do výberového konania na miesta referentov oddelenia sa prihlásilo desať uchádzačov, ktorých hodnotila komisia zložená z poslancov. „Všetkým sme kládli rovnaké otázky na ich odborné a profesijné skúsenosti i pracovné úspechy v rámci podávania a získavania projektov. Z tých desiatich nám vyšli tri mená, ktoré sme predostreli primátorovi,“ uviedol Vaľo s tým, že konkrétne personálne otázky sú v kompetencii primátora.       

„Vy ste my dali troch ľudí, ja to beriem tak, že oddelenie nemôže byť jeden človek. Vyriešim to tak, že prijmem všetkých troch a jedného vymenujem za vedúceho. Budú mať na starosti získavanie finančných prostriedkov, budú prezerať internetové stránky, výzvy jednotlivých ministerstiev,“ konkretizoval Šimko.       

Viacerí poslanci MsZ v minulosti primátorovi vyčítali, že mesto málo využíva grantové zdroje a namiesto nich realizuje investičné akcie hlavne z vlastných prostriedkov. Šimko vtedy argumentoval, že počas ôsmich rokov jeho vedenia získala samospráva z týchto zdrojov takmer tri milióny eur, čím sa podľa neho zaraďuje do prvej polovice podobne veľkých miest na Slovensku.       

Rimavskosobotský MsÚ už v minulosti zamestnával pracovníčku, ktorá mala samospráve pomôcť so získavaním financií z grantov a fondov, podľa Šimka sa však neosvedčila. „Prišla z Bruselu, prijali sme ju pred tromi rokmi. Nakoniec nám za tie tri roky, keď u nás pracovala, nenapísala ani jeden jediný projekt,“ podotkol primátor.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.11.2016
Rimavská Sobota by mala zabezpečovať vývoz odpadu aj z ďalších okolitých obcí
Rozšírenie vývozu tuhého komunálneho odpadu (TKO) a zmena spôsobu jeho likvidácie patria medzi aktuálne zámery samosprávy Rimavskej Soboty na ďalšie obdobie.
viac
26.03.2019
Poslanci schválili etický kódex voleného predstaviteľa samosprávy
Konanie a výkon funkcie primátora a poslancov Rimavskej Soboty upravuje nový etický kódex voleného predstaviteľa samosprávy. Túto normu schválili mestskí poslanci na svojom utorkovom zasadnutí.
viac
03.09.2019
Múzeum otvorí výstavu o havranoch
Krkavcovité vtáky, ich život, inteligenciu, miesto v prírode či vzťah s človekom, ale aj mýty a legendy, ktoré ich obklopujú. To všetko môžu spoznať návštevníci výstavy Havrany a ich príbuzní, ktorú 10. septembra o 15.00 h otvoria v Gemersko-malohontskom múzeu v Rimavskej Sobote.
viac
02.06.2021
Za takmer 900 000 eur obnovia neologickú synagógu v Trenčíne
Židovská náboženská obec v Trenčíne zrekonštruuje z grantov Európskeho hospodárskeho priestoru (EHP) a zo štátneho rozpočtu neologickú synagógu v Trenčíne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %