Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
20.08.2022 02:00

Zariadenie sociálnych služieb v Seredi oslávilo polstoročie existencie


Ilustračná snímka


Zariadenie sociálnych služieb v Seredi, ktorého zriaďovateľom je Trnavský samosprávny kraj (TTSK), oslávilo polstoročie existencie.


V zariadení aktuálne pracuje 64 zamestnancov, ktorí sa starajú spolu o 113 klientov. "Pri príležitosti založenia nášho zariadenia sociálnych služieb v Seredi som na jubilejnom podujatí stretol veľa zanietených ľudí, ktorí svoju prácu považujú za poslanie. Napriek fyzicky aj psychicky náročnému povolaniu sú to práve oni, ktorí kvalitu sociálnej starostlivosti udržiavajú už 50 rokov na vysokej úrovni. Patrí im veľká vďaka za to, že klientom tvoria druhý domov, prostredie plné dôvery, vzájomného rešpektu a profesionálnej odbornosti," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.       

Súčasťou podujatia bol aj sprievodný program v podobe krátkych zostrihov z histórie zariadenia či života klientov. O kultúrnu vložku sa postarali členovia Klubu zdravotne ťažko postihnutých, Klubu dôchodcov Sereď a Seniori z Detvy.       

"Už 50 rokov poskytuje zariadenie komplexné sociálne služby pre klientov s rôznymi diagnózami. Domov sociálnych služieb má kapacitu 45 miest, v zariadení pre seniorov je 40 klientov a špecializované zariadenie je určené pre 30 odkázaných. Našou víziou a hlavným cieľom je zabezpečiť kvalitnú starostlivosť, bezpečné prostredie a aby žili zmysluplným životom," doplnila riaditeľka Domova dôchodcov a Domova sociálnych služieb pre dospelých v Seredi Milada Floriánová. 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.07.2018
Folklórne slávnosti pod Poľanou pripomenú aj 380. výročie založenia Detvy
Scénické i komorné folklórne programy, sprievodné podujatia ako Jarmok tradičných ľudových remesiel, Gajdošský dvor, ale i výstavy sôch, drevených plastík či modrotlače budú súčasťou 53. ročníka Folklórnych slávností pod Poľanou 6. - 8. júla.
viac
23.11.2018
Dubnická priemyslovka oslavuje sedemdesiatku
Stredná priemyselná škola v Dubnici nad Váhom v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja oslávi okrúhle 70. výročie svojho založenia. Vychovala hokejistu Mária Bližňáka i súčasného župana Jaroslava Bašku.
viac
12.09.2019
Živijó 50! - Oslavy SNG na Zvolenskom zámku
V septembri 2019 uplynie 50 rokov od sprístupnenia expozícií Slovenskej národnej galérie (SNG), ktoré vznikli v priestoroch zrekonštruovaného Zvolenského zámku. Vedenie galérie pri tejto príležitosti pripravilo pre návštevníkov pestrý program a už v piatok 13. septembra začne na zámku veľká oslava.
viac
22.03.2023
Petržalka si pripomína 50. výročie, pripravuje viaceré podujatia
Bratislavská Petržalka si pripomína 50. výročie založenia najväčšieho sídliska na Slovensku. V nedeľu 2. apríla uplynie polstoročie odvtedy, ako bol na Námestí hraničiarov položený základný kameň novej Petržalky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %