Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
05.05.2022 09:30

B. Bystrica spúšťa dotazníkový prieskum v oblasti kultúry


Ilustračná snímka.


Banskobystrická samospráva pracuje na koncepcii rozvoja kultúry a pre verejnosť spúšťa dotazníkový prieskum. Informovala o tom hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Adamovičová.


„Mesto sa uchádzalo a naďalej bude aktívne žiadať o granty v rámci výziev Fondu na podporu umenia, ministerstva kultúry, vyššieho územného celku aj iných. Banská Bystrica mala ambíciu stať sa Európskym hlavným mestom kultúry 2026 a zabojovala aj o titul Mesto kultúry 2022. Hoci nebola úspešná, v nastavených projektoch chce pokračovať. Aby mohla v oblasti kultúry napredovať, byť regionálnym kultúrnym centrom s kvalitným zázemím a komplexnou infraštruktúrou, potrebuje poznať názory obyvateľov, odbornej verejnosti, záujmových združení či mimovládnych organizácií,“ uviedla Adamovičová.

Radnica pripravuje Koncepciu rozvoja kultúry v meste Banská Bystrica do roku 2030. Strategický dokument má vytvoriť predpoklady lepšej spolupráce všetkých aktérov v oblasti kultúry a vytvoriť adekvátne podmienky.

„Do procesu tvorby chceme zapojiť čo najširšiu verejnosť, ktorej záleží na rozvoji mesta z pohľadu kultúry. Od 4. mája do 4. júna môže vyplniť dotazník a prísť tak so svojimi názormi, postrehmi či potrebami,“ konštatovala Jana Očenášová, vedúca oddelenia kultúry magistrátu, s tým, že dotazníkový prieskum potrvá mesiac.

„V júli a októbri bude nasledovať pripomienkovanie východísk, analytickej i strategickej časti širokou verejnosťou a v novembri sa uskutoční verejná prezentácia dokumentu, ktorý predložíme mestskému zastupiteľstvu,“ dodala Očenášová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.05.2020
O pamätnú bankovku SSM bol záujem, pred múzeom sa aj stanovalo
Približne 200 nula eurových pamätných bankoviek s motívom jednej z expozícií Stredoslovenského múzea (SSM) v Banskej Bystrici - Matejovho domu, predali v sobotu, len za prvú pol hodinu od spustenia predaja, pracovníci múzea v Thurzovom dome na tamojšom Námestí SNP.
viac
20.05.2021
Záujem o otvorené vládnutie a veci verejné medzi občanmi rastie
Mesto Banská Bystrica sa ešte v minulom roku zapojilo do programu Partnerstva pre otvorené vládnutie (Open Government Partnership Local, tzv. OGP Local 2020) spolu s organizáciami – Interaktívnou školou urbanizmu a územného plánovania a organizáciou Dialogue Centre.
viac
14.01.2022
Do obnovy mestského parku sa majú šancu zapojiť všetci obyvatelia
Obľúbené miesto oddychu a relaxu mnohých obyvateľov mesta pod Urpínom – mestský park, kedysi Leninov, má šancu na obnovu, do ktorej sa môžu zapojiť všetci Banskobystričania.
viac
27.04.2023
V meste bude v najbližších dňoch viacero kultúrnych podujatí
Medzinárodný deň tanca, stavanie mája i výstava historických vozidiel budú súčasťou kultúrnych podujatí, ktoré v najbližších dňoch pripravujú v Banskej Bystrici. Informoval o tom Miroslav Strelec z kancelárie banskobystrického primátora.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %