Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
20.05.2022 12:35

Nové Mesto začalo s prípravou PHSR na roky 2022 až 2030


Na snímke z dronu výhľad z Trnavského mýta na Račianske mýto a Pražskú ulicu. Vľavo Bratislavský hrad, budova Národnej banky Slovenska (NBS) a pamätník Slavín. Snímka zdroj: (tasr).


Bratislavské Nové Mesto začalo s prípravou strategického dokumentu Plán hospodárskeho a sociálneho rozvoja (PHSR) na roky 2022 až 2030. Na jar začalo so zberom a analýzou dát a dokumentov, v týchto dňoch sa pustilo v rámci druhej fázy do prieskumu názorov obyvateľov.


"Chceme zistiť, ako sú spokojní s kvalitou života v Novom Meste a zároveň sa od nich dozvedieť ich predstavu o budúcom smerovaní mestskej časti," skonštatoval starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.

Samospráva preto na svojej webovej stránke zverejnila anonymný dotazník. K jeho on-line verzii pribudne tlačová verzia, ktorú mestská časť doručí do novomestských domácností. Na jeho vyplnenie majú obyvatelia čas do piatka 17. júna. Mestská časť ubezpečuje, že všetky údaje budú slúžiť výlučne na spracovanie súhrnných štatistických výstupov.

Samospráva v tejto súvislosti paralelne diskutuje aj so zástupcami inštitúcií, ktoré v Novom Meste pôsobia, i so zástupcami mimovládnych organizácií a rôznymi odborníkmi. Cieľom je definovať kľúčové výzvy a problémy od všetkých relevantných aktérov, ktorí môžu a majú záujem participovať na rozvoji mestskej časti.

Po spracovaní výsledkov analytickej časti je naplánovaná verejná prezentácia, následne začne samospráva pracovať na definovaní prioritných oblastí svojho ďalšieho rozvoja. V konečnej fáze tvorby bude vypracovaný Akčný plán, ktorého súčasťou budú konkrétne projektové aktivity. Jeho návrh by mal byť prezentovaný verejnosti koncom júna, kedy budú môcť materiál pripomienkovať. Dokument by mal byť hotový na jeseň.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.04.2016
Pod Mostom SNP pribudlo 13 nových lavičiek
Bratislavčania sa môžu tešiť z trinástich nových lavičiek viedenského typu, ktoré Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy osadil pri Dunaji pod Mostom SNP a pri vstupe na UFO.
viac
04.05.2020
Nové Mesto začína vyznačovať pilotnú parkovaciu rezidentskú zónu
Bratislavské Nové Mesto začína tento týždeň s prácami v súvislosti s vodorovným dopravným značením pre potreby pilotného projektu rezidentského parkovania v okolí Tehelného pola. Mestská časť o tom informuje na svojej webovej stránke.
viac
01.10.2020
Štyri verejné priestory v mestskej časti Bratislava-Staré Mesto dostanú meno
Štyri staromestské verejné priestory, ktoré boli doteraz bezmenné, budú mať svoje mená.
viac
02.12.2020
Nové Mesto spúšťa regulované parkovanie v zóne Tehelné pole
Bratislavská mestská časť Nové Mesto spúšťa regulované parkovanie v zóne Tehelné pole. Ide o pilotný projekt, ktorý má priniesť jasné pravidlá a poriadok v parkovaní do jednej z najvyťaženejších lokalít v blízkosti štadiónov a ich širšom okolí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %