Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
30.09.2021 02:03

V Beluši slávnostne sprístupnilo street workoutové ihrisko


Snímka OcÚ Beluša


Netradičnou telesnou výchovou žiakov deviateho ročníka Základnej školy Beluše sa 28. septembra v obci otvorilo street workoutové ihrisko na obecnej ploche na ul. Ľ Štúra.


V budúcnosti okrem ihriska tu má vzniknúť aj priestor na oddych či relax. Posilňovacia zostava bola hradená z obecného rozpočtu vo výške 15 992,40 € a jej dodávateľom je výrobca certifikovaných street workout parkov na Slovensku pôsobiaci v Trenčíne.

„Street workout je čoraz populárnejší spôsob cvičenia, pri ktorom sa využíva najmä váha vlastného tela v exteriéri. Cvičenie je pestré najmä vďaka jedinečnému vonkajšiemu prostrediu, ale aj širokej škále cvikov, ktoré workout umožňuje a prospieva tak nielen fyzickej, ale aj psychickej pohode. Je určený nielen pre športovcov, ale aj pre staršie deti, dospelých a seniorov.“ uvádza výrobca i dodávateľ posilňovacích zostáv.

Slávnostného otvorenia sa okrem žiakov s pedagógmi zo Základnej školy v Beluši v zriaďovateľskej pôsobnosti obce, zúčastnil starosta obce Ján Prekop, prednosta OcÚ Beluša Mgr. Patrik Štrbák a riaditeľka Základnej školy Beluša Ing. Edita Horváthová, ktorí ihrisko otvorili slávnostným prestrihnutím pásky. Následne si možnosti silového cvičenia vyskúšali dievčatá i chlapci.

„Ihrísk určených pre menšie deti je v obci relatívne dostatočný počet, ale výlučne workoutové ihrisko pre starších i športovcov sme v Beluši nemali. Obecná plocha, na ktorej sa ihrisko nachádza, má slúžiť na oddych, ale aj na aktívne trávenie voľného času na čerstvom vzduchu. Vybraná veľká zostava obsahuje horizontálne i vertikálne hrazdy rôznych výšok, bradlá, rebríky a lavičky na ľah-sed. Poskytuje multifunkčné možnosti cvičenia a podporujeme tým zdravý životný štýl. Užívanie ihriska má vlastný prevádzkový poriadok, ktorý je potrebné dodržiavať. Do budúcna uvažujeme aj o ďalších menších workoutových ihriskách v ďalších častiach obce,“ informuje Mgr. Patrik Štrbák, prednosta Obecného úradu Beluša.

Autor: Mgr. Jana Huliačková, OcÚ Beluša


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.10.2019
Nové ihrisko bude slúžiť žiakom i futbalovým talentom, krstil ho Marek Hamšík
Žiakom základnej školy i na výchovu futbalových talentov bude slúžiť nové ihrisko s umelou trávou v areáli ZŠ na Klokočovej ulici v Hnúšti v Rimavskosobotskom okrese, ktoré vo štvrtok oficiálne odovzdali do užívania. Slávnostným výkopom ho pokrstil slovenský reprezentant Marek Hamšík.
viac
29.01.2021
Školy pokračujú v režime ako doteraz
Na základe rozhodnutia konzília epidemiológov budú od 1. februára 2021 materské školy a školské kluby detí pokračovať tak ako v súčasnosti.
viac
29.05.2021
Slávnostné otvorenie kampane „Do práce na bicykli“
Obec Beluša Vás pozýva na otvorenie kampane „Do práce na bicykli“.
viac
21.10.2023
Na deň školy sme slávnostne otvorili dažďovú záhradu
Starosta s prednostom v Beluši slávnostne ukončili ďalší úspešný ekologický projekt na Základnej škole v Beluši a zúčastnili sa aktivít počas Európskeho dňa rodičov a školy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %