Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
09.10.2020 03:25

Budovy medzi riekou a železnicou asanujú, postavia tu predajňu


Liptovský Hrádok.


Po vyše dvojročných prípravách sa v meste Liptovský Hrádok začala asanácia budov na ploche medzi riekou Belá, železnicou a hlavným cestným ťahom. Vstup do mesta sa tak v najbližších mesiacoch zmení, jeden z obchodných reťazcov tam postaví novú predajňu.


„Našou dlhodobou ambíciou bolo, aby sa komplexne vyriešilo celé územie na ploche približne 6000 metrov štvorcových. Budovy, ktoré pochádzajú ešte z 50. rokov minulého storočia, neboli nikdy komplexne obnovené. Začiatkom týždňa došlo k odovzdaniu a k oploteniu staveniska, v týchto dňoch už vykonávajú demolačné práce,” informoval primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.      

Betónové budovy s masívnymi základmi budú počas najbližších približne troch týždňov demolovať v zmysle sanačného povolenia. „Potom sa začne samotná stavba. Prvé budú realizovať práce v zemi, teda všetky potrebné prípojky, kanalizáciu, vodu a podobne. Potom príde na rad predajňa,” vysvetlil primátor, podľa ktorého by mali byť skelet a opláštenie hotové do konca tohto roka.      

Po nevyhnutných prácach vo vnútri by prvý nákup v novej predajni mohli zákazníci absolvovať počas veľkonočných sviatkov v roku 2021. K dispozícii bude 99 parkovacích miest.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.06.2019
Mesto chce postupne postaviť stovky nájomných bytov
V Malackách by v budúcich rokoch malo vzniknúť niekoľko stoviek nájomných bytov. Ambiciózny plán samosprávy potvrdil pre TASR primátor okresného mesta v Bratislavskom kraji Juraj Říha.
viac
04.11.2020
Lesníci sprístupnia Veľkú Javorinu výstavbou novej cyklotrasy
Najvyšší vrch Bielych Karpát – Veľkú Javorinu sprístupnia zo slovenskej i českej strany milovníkom cykloturistiky. Slovenskí a českí lesníci stavajú z eurofondov z oboch strán hranice na vrchol Veľkej Javoriny cyklotrasu.
viac
28.01.2021
Na rekonštrukciu škôl a športoviská je v rozpočte takmer 11 miliónov eur
Obdobie pandémie, keď sa žiaci vzdelávajú z domu, využíva Košický samosprávny kraj (KSK) na rekonštrukciu budov krajských stredných škôl a internátov aj výstavbu športovísk. V rozpočte na tento rok je na to vyčlenených takmer 11 miliónov eur.
viac
28.03.2024
Veľkonočné sviatky na hrade Beckov budú mať aj benefičný charakter
Pátranie po vajíčkach, remeselné stánky, maľovanie na tvár a ďalšie podujatia čakajú návštevníkov hradu Beckov počas veľkonočných sviatkov. Informoval o tom predseda neziskovej organizácie Hrad Beckov Peter Pastier.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %