Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
02.02.2022 11:35

L. Mikuláš žiada o peniaze na rekonštrukcie kultúrnych inštitúcií


Kultúrny dom v Ploštíne.


Rekonštrukcie viacerých kultúrnych inštitúcií v Liptovskom Mikuláši chce mesto zabezpečiť z externých zdrojov. Renovácie by sa mohli týkať centrálneho domu kultúry, ale aj Múzea Janka Kráľa či kultúrneho domu v mestskej časti Ploštín.


"Zástupcovia domu kultúry predložia žiadosť o nenávratné eurofondové financie vo výške 200 000 eur. Peniaze potrebujú na zvýšenie kvality poskytovaných služieb a hygienických štandardov v objekte," priblížil Ján Sokolský z kancelárie vedenia mesta.

V kultúrnom dome podľa jeho slov treba zrekonštruovať druhé poschodie. Priestor by mohol slúžiť ako kongresové centrum, ale aj ako priestranstvo pre pohybové a záujmové aktivity. Vo veľkej sále by sa rekonštruoval zvukový systém. V prípade získania financií chce riaditeľ domu kultúry René Devečka zakúpiť turniketové zariadenie a zrekonštruovať toalety.

Mesto tiež žiada o 128 000 eur na renováciu scény a sály Kultúrneho domu v Ploštíne, ale aj nákup dezinfekčného zariadenia.

Z rovnakého programu žiada riaditeľ Múzea Janka Kráľa o 78 000 eur na stavebné úpravy. Získané prostriedky chce mestské múzeum použiť na vytvorenie zážitkovej expozície, ktorá bude prostredníctvom zvukovej stopy sprevádzať návštevníka. "Cez projekt by sa tiež zabezpečila bezbariérovosť objektu a rekonštrukcia toaliet, podláh a stien," dodal Sokolský s tým, že v prípade, ak múzeum v žiadosti o eurofondy neuspeje, hotový projekt bude podkladom pre postupnú revitalizáciu objektu z iných zdrojov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.01.2017
Z cyklochodníka vznikla cestička pre bežkárov
Vďaka vhodným poveternostným podmienkam vznikla od 6. januára na cyklochodníku v Liptovskom Mikuláši stopa pre bežecké lyžovanie.
viac
19.10.2017
V Liptovskom Mikuláši vybudujú vnútromestskú cyklotrasu
Mesto sa už dva roky pripravuje na jej realizáciu. V súčasnosti projekt konečne naberá reálne kontúry.
viac
29.04.2021
Liptovský Mikuláš zažiadal o nenávratné zdroje vo výške 300 000 eur
Žiadosti o získanie nenávratných finančných prostriedkov vo výške približne 300 000 eur podali za uplynulé týždne liptovskomikulášski mestskí úradníci.
viac
12.08.2021
Rezort kultúry spustil výzvu pre regionálne kultúrne inštitúcie
Ministerstvo kultúry spúšťa jedinečnú výzvu, na akú regióny čakali roky. 15 miliónov pre regionálne kultúrne inštitúcie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %