Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
07.12.2022 02:25

V Hotelovej akadémii Ľ. Wintera pripravili po 2 rokoch Gastro Vianoce


Na snímke študenti prezentujú svoje výrobky návštevníkom podujatia. Snímka zdroj: (tasr).


V priestoroch Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch, ktorej zriaďovateľom je Trnavský samosprávny kraj (TTSK), pripravili pre širokú verejnosť podujatie Gastro Vianoce.


 Podujatie, na ktorom prezentujú svoje zručnosti študenti školy, sa uskutočnilo po dvojročnej prestávke zavinenej pandemickými opatreniami. "Ide o tradičné podujatie a zároveň sú to pre nás dni otvorených dverí. Na podujatí môže nielen odborná, ale aj laická verejnosť nabrať inšpirácie na Vianoce v oblasti gastronómie," uviedol riaditeľ akadémie Ladislav Blaškovič.

Na príprave podujatia sa podieľalo 600 študentov pod vedením pedagogických zamestnancov akadémie. "Na podujatí nájdu návštevníci inšpirácie na vianočné tabule, medovníky, čokoládové výrobky, rôzne medzinárodné, ale aj tradičné slovenské kuchyne, kokteilové bary a mnoho ďalšieho," doplnil Blaškovič.

Celá príprava podujatia trvala približne dva mesiace. "Samotná intenzívna príprava sa uskutočnila posledné dva týždne. Za prípravou podujatia stojí množstvo kreativity a času, keďže plán musí byť prepracovaný tak, aby bol výsledok dokonalý a aby bol zákazník spokojný. Napríklad tento rok sú medovníky v skle, čo je novinkou, tradičné zákusky servírujeme novým spôsobom. Takisto sme vianočné tabule pripravili inak ako v predchádzajúcich ročníkoch a zavedú návštevníkov podujatia do sveta fantázie," povedala zástupkyňa riaditeľa akadémie Anna Petroffová.

V rámci otvorenia podujatia bolo pokrstené aj centrum odborného vzdelávania a prípravy pre gastronómiu, hotelierstvo a cestovný ruch. "Republiková únia zamestnávateľov udelila toto ocenenie najvyšší rating AA s prídavkom excelentný. Vďaka nemu môžeme na škole vzdelávať a pripravovať hotelierov, cukrárov a ďalšie povolania v tej najvyššej kvalite. Ide o poctu škole, ktorá zodpovedá požiadavkám zamestnávateľov," informoval predseda TTTSK Jozef Viskupič.

"Túto školu vnímam už dlhšie a podmienky, ktoré poskytuje pre výchovu pracovníkov v oblasti gastronómie, hotelierstva a služieb, má na veľmi dobrej úrovni. Sú inšpiráciou pre mnohé ďalšie školy, takže ocenenie, ktoré získala, je prirodzeným vývinom týchto aktivít. Potvrdením je aj toto podujatie. Neviete, kde skôr oči nechať a čo ochutnať," uviedol pre TASR štátny tajomník ministerstva školstva Slavomír Partila.

Podujatie Gastro Vianoce v priestoroch Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera je prístupné verejnosti aj vo štvrtok (7. 12.) od 9.00 do 18.00 h.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.04.2020
Cyklozdruženia považujú momentálne Krajinský most za nebezpečný
So žiadosťou o dočasné zníženie rýchlosti na Krajinskom moste v Piešťanoch sa v otvorenom liste na Trnavský samosprávny kraj (TTSK) i mesto Piešťany obrátili zástupcovia občianskych cyklozdružení.
viac
10.03.2021
Protimonopolný úrad schválil finančnú pomoc pre letisko v Piešťanoch
Protimonopolný úrad SR vyhovel žiadosti Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) vo veci posúdenia súladu prevádzkovej pomoci, ktorú poskytuje akciovej spoločnosti Letisko Piešťany s pravidlami poskytovania štátnej pomoci a minimálnej pomoci. Informovalo o tom komunikačné oddelenie TTSK.
viac
16.01.2023
Pri letisku má vzniknúť integrované záchytné parkovisko
Integrované parkovisko s dvoma stovkami parkovacích miest by malo vzniknúť pri Letisku Piešťany. Projekt majoritného vlastníka Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) za najmenej 2,6 milióna eur by mal byť realizovaný v roku 2024.
viac
16.05.2023
Letisko bude hostiť Festival letectva už tretíkrát
Tretí ročník Festivalu letectva sa na piešťanskom letisku bude konať počas nadchádzajúceho víkendu (20. - 21. 5.). Aj v tomto roku ho pripravuje Slovenská letecká agentúra v spolupráci s Trnavským samosprávnym krajom (TTSK), ktorý je majoritným akcionárom letiska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %