Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
27.09.2019 09:25

O úspech sa pričinili aj starostovia s folklórnou skupinou Oravskí richtári


Skupina Oravskí richtári.


MAS Orava, o. z., sa úspešne prezentovala na medzinárodnej poľnohospodárskej a potravinárskej výstave Agrokomplex v Nitre.


V dňoch 22. – 25. augusta sa združenie MAS Orava, o. z., zúčastnilo na 46. ročníku medzinárodnej poľnohospodárskej a potravinárskej výstavy Agrokomplex v Nitre. Región Oravy v pavilóne F, jeho kultúrne a folklórne dedičstvo nezameniteľným spôsobom prezentovala unikátna folklórna skupina Oravskí richtári, ktorej členmi sú starostovia oravských obcí Dlhá nad Oravou, Oravský Podzámok, Žaškov, Pucov, Jasenová, Chlebnice, Zázrivá a Malatiná. Počas ich vystúpenia si prišli na svoje všetci milovníci ľudových piesní a humoru.

Okrem toho mala MAS Orava pre návštevníkov pavilónu F pripravený stánok, v ktorom prezentovala územie MAS prostredníctvom prezentačných brožúr a drobných spomienkových predmetov. Navyše sa návštevníci v stánku MAS Orava mohli zoznámiť s procesom výroby takmer zabudnutej poctivej, indigom farbenej modrotlače. Pre milovníkov oravských gastrošpecialít bola pripravená celodenná ochutnávka syrových, mliečnych a mäsových výrobkov lokálnych producentov z Oravy (nite, uzlíky, údené aj neúdené syry, oštiepky, žinčica, slaninka, klobásy, tlačenka, zemiakový chlieb a mnoho ďalšieho).

Vďaka týmto aktivitám a sprievodnému programu Oravskí richtári patril stánok MAS Orava k najnavštevovanejším a najpestrejším v pavilóne F.

 

Autor: Tomáš MORAVČÍK, MAS Orava, o. z.


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.05.2016
Obce Oravského podhradia pracujú na rozvoji regiónu
Cieľom desiatich obecných samospráv mikroregiónu Oravské podhradie na najbližšie roky je zabezpečiť rozvoj kultúry, športu a cestovného ruchu, skvalitniť a budovať infraštruktúru či podporiť podnikanie a prílev nových investícií.
viac
22.03.2018
Budúcnosť našich miest a obcí spočíva v rozvíjaní toho, čo nás spája
V obci Čimhová sa 6. marca na svojom XVI. sneme zišli členské mestá a obce regionálneho Združenia miest a obcí hornej Oravy. Na zasadaní sa zúčastnilo 13 členov združenia a 16 hostí. Združenie miest a obcí Slovenska na rokovaní zastupoval výkonnýpodpredseda ZMOS Jozef Turčány.
viac
01.08.2020
Program rozvoja mesta bude reflektovať na transformáciu regiónu
Nový program rozvoja mesta (PRM) Handlová bude reflektovať na transformáciu regiónu horná Nitra po ukončení ťažby uhlia. Prípravu strategického dokumentu zdržala pandémia nového koronavírusu, pracovné skupiny opäť začali s jeho realizáciou, informovala hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
20.01.2021
Nitra hľadá odborníkov na rozhodovanie o využití financií z EÚ
Mesto Nitra hľadá odborníkov, ktorí budú spolurozhodovať o tom, aké projekty z fondov Európskej únie (EÚ) budú pomáhať pri rozvoji regiónu. Radnica už na svojej webovej stránke zverejnila formulár, prostredníctvom ktorého sa záujemcovia môžu prihlásiť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %