Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
25.01.2019 04:15

Vo Veľkej Lehôtke spustili lyžiarsky vlek


Ilustračná snímka


Lyžiari majú v okrese Prievidza ďalšiu možnosť športového vyžitia. Dobrovoľníci zo športového klubu KRŠEL z Veľkej Lehôtky spustili v tejto prievidzskej mestskej časti lyžiarsky vlek. Informoval hovorca mesta Michal Ďureje.


"Športový klub KRŠEL-Veľká Lehôtka ešte v úvode roka 2018 podal na komisiu športu, mládeže a voľnočasových aktivít pri Mestskom zastupiteľstve v Prievidzi žiadosť o dotáciu vo výške 4500 eur. Po odsúhlasení dotácie a potrebných úpravách vlek uviedli do prevádzky," uviedol Ďureje.       

Obnova vleku bola podľa neho zameraná predovšetkým na výmenu vlečného lana, výmenu a modernizáciu elektroinštalačného zariadenia, výmenu osvetlenia svahu, novú povrchovú úpravu vleku a ďalšie práce.        

Lyžiarsky vlek sa nachádza v časti Veľká Lehôtka. Jeho svahové podmienky sú vyhovujúce predovšetkým na lyžovanie začiatočníkov. Klub je na základe dohody s mestom povinný umožniť využívanie vleku pre deti do 15 rokov zadarmo po dobu minimálne troch po sebe nadväzujúcich sezón.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.11.2016
Lyžiari si v Liptovskom Jáne nezalyžujú asi ani počas tejto zimy
Lyžiarske stredisko v turisticky atraktívnej Jánskej doline na Liptove pravdepodobne nespustí svoju prevádzku ani v nadchádzajúcej zimnej sezóne.
viac
29.01.2018
Vyhlásenie mohyly vo Veľkej Pake za národnú kultúrnu pamiatku
Na základe návrhu KPÚ Trnava bola koncom roku 2017 vyhlásená Pamiatkovým úradom SR mohyla vo Veľkej Pake, v časti Čukárska Paka za národnú kultúrnu pamiatku. Objekt sa nachádza na okraji intravilánu pri križovatke ciest z Čukárskej Paky do Malej Paky a Veľkej Paky. Miestny názov mohyly je Kép domb.
viac
23.01.2021
Vlek pri Krokave osem rokov nefunguje, noví majitelia to chcú zmeniť
Lyžiarsky vlek pri dedinke Krokava v Rimavskosobotskom okrese, ktorý je zhruba osem rokov mimo prevádzky, by vďaka novým majiteľom mohol byť znova sprevádzkovaný. TASR to povedal Pavel Polčáni, ktorý v tomto stredisku pôsobil ako vlekár celý čas od jeho spustenia v polovici 80. rokov 20. storočia.
viac
13.12.2022
Prevádzku vleku chcú obnoviť cez Vianoce, s lokalitou sú ďalšie plány
Revitalizovaný lyžiarsky vlek na okraji Podbrezín v Liptovskom Mikuláši by mali spustiť počas tohtoročných vianočných sviatkov. Areál tak opätovne začne svoju prevádzku po sedemročnej odmlke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %