Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
19.05.2022 02:25

Partizánske má ďalšieho partnera, české mesto Otrokovice


Otrokovice.


Samospráva Partizánskeho osadila na stenu pred rokovacou miestnosťou na mestskom úrade erb ďalšieho partnerského mesta Otrokovíc. Druhé najväčšie sídlo Zlínskeho kraja je v poradí ôsmym partnerom Partizánskeho a štvrtým z Českej republiky.


"S Otrokovicami sme neformálne spolupracovali už od roku 2015, keď som inicioval vznik Česko-slovenskej Baťovej spoločnosti. V minulom roku nás mesto požiadalo, či by sme nešli i do vzájomnej formálnej bilaterálnej spolupráce, keďže sa mu páčia projekty ako česko-slovenský deň, ktoré robíme s mestami Valašské Meziříčí, Benešov, Náchod," spomenul primátor Jozef Božik.

Otrokovice a Partizánske majú podľa neho "spoločnú DNA", ktorá je spojená predovšetkým s osobnosťou Jána Antonína Baťu. "Otrokovice síce boli obcou, najväčší rozmach dosiahli práve za jeho pôsobenia, keď sa tam rozhodli preniesť zo Zlína časť výroby a budovať mestskú časť Baťov. Dosah na to mal i Tomáš Baťa," priblížil.

Český partner odhalil pred časom sochu Jána Antonína Baťu, v tento deň podpísali samosprávy i dohodu o partnerstve a spolupráci. Erby partnerských miest osadzuje samospráva na stenu vždy v tom roku, keď podpíše zmluvu. "Erby tak symbolizujú pre všetkých návštevníkov úradu to, že Partizánske je akceptované nielen doma, ale i v zahraničí," skonštatoval Božik.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.05.2017
Partizánske bude mať ďalšieho českého partnera - mesto Náchod
Partizánske bude mať ďalšieho partnera, a to český Náchod. Spoluprácu chcú obe mestá rozvinúť v oblasti kultúry, športu či spoločenských organizácií.
viac
28.08.2017
Partizánske uzavrie partnerstvo s troma ďalšími mestami
Partizánske uzavrie partnerstvo s troma ďalšími mestami. Spolupracovať na viacerých úrovniach bude so srbskou Bajinou Baštou, chorvátskym Vukovarom a poľskými Krapkowicami.
viac
22.08.2020
Trnavská župa zintenzívňuje cezhraničnú spoluprácu s Juhomoravským krajom
Delegácia vedená trnavským županom Jozefom Viskupičom navštívila v dňoch 20. a 21. augusta 2020 Juhomoravský kraj.
viac
05.03.2022
Ďalším partnerským mestom Partizánskeho budú Otrokovice v Zlínskom kraji
Partizánske získa ďalšieho partnera z Českej republiky. Bude ním druhé najväčšie mesto Zlínskeho kraja Otrokovice. Dohodu o partnerstve a spolupráci odobrili mestskí poslanci na svojom poslednom rokovaní.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %