Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
21.06.2021 09:01

Senec spustil monitoring zápachu, na ktorý sa ľudia posledné roky sťažujú


Mestský úrad v Senci.


V Senci spustili monitoring zápachu. Na ten totiž v posledných rokoch eviduje mesto viaceré sťažnosti od obyvateľov.


Podnety prichádzajú najmä počas teplejších mesiacov, keď je zápach najintenzívnejší a bráni večernému posedeniu na terase, vetraniu a pokojnému spánku. Senecká samospráva o tom informuje na svojom webe.

Senec žiada svojich obyvateľov vyplniť dotazník dostupný na webe mesta, ak zacítia šíriaci sa zápach v ktorejkoľvek časti mesta. Vyplnený formulár je potrebné následne poslať e-mailom na podnetzapach@senec.sk.

Podnety bude samospráva spracúvať, sumarizovať a odošle ich odborníkom zo Zdravotného ústavu Ostrava. Primátor Senca Dušan Badinský oslovil ústav, ktorý je podľa mesta uznávanou odbornou autoritou v tejto problematike, vzhľadom na rastúce sťažnosti obyvateľov.

Odborníci vykonajú v Senci monitoring meteoparametrov s cieľom určiť smer, odkiaľ sa zápach šíri. „Namerané údaje meteoparametrov (rýchlosť a smer vetra, teplota, tlak a relatívna vlhkosť vzduchu) budú v závere merania prepojené a konfrontované so zaslanými podnetmi na zápach,” spresnilo mesto.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.07.2020
Občania kontaktovali kontrolórov i počas koronakrízy
Preverenie hospodárenia verejno-právnej RTVS, pracovno-právnych vzťahov na Fakulte informatiky a informačných technológií STU v Bratislave, či konanie samospráv počas trvania pandémie ochorenia COVID-19 žiadali od Najvyššieho kontrolného úradu SR vo svojich podnetoch obyvatelia SR v tomto roku.
viac
10.03.2021
V Senci pripravujú monitoring zápachu vzduchu
V Senci pripravujú monitoring zápachu. Na ten totiž v posledných rokoch eviduje mesto viaceré sťažnosti od obyvateľov.
viac
16.06.2021
Staré mesto spúšťa bezplatnú právnu poradňu
Staré Mesto spúšťa bezplatnú právnu poradňu pre obyvateľov mestskej časti. Pro bono poradňa je realizovaná v rámci verejnoprospešných aktivít staromestského nefinančného Fondu architekta Weinwurma.
viac
26.01.2023
Ružomberčania môžu prísť so svojimi pripomienkami k primátorovi
Ružomberčania môžu vo vyhradených termínoch prísť so svojimi pripomienkami za primátorom Ľubomírom Kubáňom. Novú aktivitu bude organizovať kancelária primátora.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %