Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
23.05.2022 01:30

Dokončili rekonštrukciu horského priechodu Havran v okrese Piešťany


Snímka zdroj: (zpiestan.sk).


Za 2,5 milióna eur zmodernizoval Trnavský samosprávny kraj (TTSK) úsek cesty II. triedy v dĺžke 4,4 kilometra od intravilánu obce Banka po horský priechod Havran v okrese Piešťany.


Rekonštrukcia spojnice medzi Trnavským a Nitrianskym krajom trvala od februára minulého roka, informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič. TTSK získal na projekt prostriedky z eurofondov.

"Prejazd z Trnavského do Nitrianskeho kraja cez Piešťany a horský priechod Havran spĺňa parametre modernej komunikácie. Obnovená cesta znesie väčšiu dopravnú záťaž, zároveň je vďaka novým zvodidlám, odvodneniu a stabilizácii svahov oveľa bezpečnejšia. V tomto regióne ide za krátky čas už o druhú významnú eurofondovú investíciu po modernizácii Krajinského mosta," uviedol Viskupič.

Krajská samospráva mala podľa Viskupiča pôvodne schválené poskytnutie nenávratného finančného príspevku vo výške štyroch miliónov eur pri päťpercentnom spolufinancovaní. "Oproti predpokladu sa cenu rekonštrukcie tohto úseku podarilo znížiť po transparentnej súťaži takmer o polovicu, na 2,2 milióna eur. V priebehu výstavby boli odhalené skutočnosti, ktoré si vyžiadali dodatočné práce. Z toho dôvodu sme požiadali o zvýšenie výdavkov o 227.000 eur, čo nám bolo riadiacim orgánom schválené," doplnil Viskupič.

Úsek od intravilánu obce Banka po horský priechod Havran je tretím objektom cestnej infraštruktúry, ktorý bol dokončený v okrese Piešťany v roku 2022. Motoristi už využívajú aj obnovený most nad diaľnicou D1 pri Piešťanoch a modernizovanú cestu II. triedy v úseku medzi obcami Sokolovce a Jalšové, ktoré kraj zmodernizoval zo svojho rozpočtu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.12.2016
VÚC poskytuje bezplatné poradenstvo k eurofondom
V partnerstve s Úradom podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu začalo v Trnave fungovať Informačno-poradenské centrum pre európske štrukturálne a investičné fondy (IPC) Trnavského samosprávneho kraja (TTSK).
viac
14.11.2018
Trnavská župa si pripomenie výročie udalostí Novembra ´89 dňom otvorených dverí
Trnavská župa prvýkrát otvorí svoje brány pre širokú verejnosť. Pri príležitosti pripomenutia si udalostí Novembra ´89 pripravil Úrad TTSK Župný deň otvorených dverí.
viac
15.01.2019
Trnavská župa spúšťa projekt participatívneho rozpočtu
Prostredníctvom neho budú môcť obyvatelia kraja, ako aj občianske združenia a neziskové organizácie, navrhovať a rozhodovať o tom, ktoré projekty sa v rámci participatívneho rozpočtu v roku 2019 budú realizovať.
viac
03.07.2020
Trnavská župa zmodernizuje cestu na horský priechod Havran z eurofondov
Trnavská župa získala z eurofondov vyše 4 mil. eur na opravu úseku cesty horského priechodu Havran.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %