Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
09.11.2022 10:35

Komunitné centrum rozšíria o nové priestory, pribudne ihrisko i altánok


Ilustračná snímka: (tasr).


V meste Lučenec sa začalo s realizáciou projektu rozšírenia komunitného centra na Rapovskej križovatke. Samospráva stavenisko odovzdala zhotoviteľovi, práce za vyše 84 000 eur s DPH by mali byť dokončené približne za tri mesiace.


Uviedol to vedúci kancelárie primátorky mesta Andrej Barančok.

"K existujúcim kapacitám budú dokúpené a zariadené dva kontajnery, ktoré budú osadené na novovybudované základy a napojené k technickej infraštruktúre, zároveň bude vybudované detské ihrisko a stanovište kontajnerov pre triedený zber a nová žumpa," priblížilo mesto.

Cieľom projektu je skvalitnenie práce a rozšírenie zariadenia sociálnych služieb pre služby krízovej intervencie komunitného charakteru v lokalite, kde žije približne 350 ľudí z nižších sociálnych vrstiev. Súčasťou projektu má byť napríklad vytvorenie samostatného sanitárneho oddelenia pre mužov a ženy, kuchyne pre účely praktických tréningov varenia či počítačová časť pre učenie počítačovej gramotnosti. Realizáciou projektu dôjde aj k zvýšeniu personálnych kapacít komunitného centra o jedného pracovníka.

Rozšírenie komunitného centra na Rapovskej križovatke je financované v rámci projektu Spájame sa pre viac príležitostí, na ktorý mesto získalo z nórskych fondov takmer 750 000 eur. Ako samospráva priblížila ešte vlani, projekt je zameraný na podporu marginalizovaných rómskych komunít a orientovaný je na štyri základné oblasti, a to vzdelávanie, zamestnanosť, bývanie a predchádzanie diskriminácii.

V projekte samospráva spolupracuje aj s Agentúrou práce Banskobystrického samosprávneho kraja, ktorej úlohou je zvyšovanie základných a pracovných zručností ľudí z vylúčených komunít. Ďalším partnerom je nezisková organizácia Projekt DOM.ov, ktorá zas klientom pomáha k nadobudnutiu ich vlastného bývania.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.06.2016
Mladí Seredčania už majú svoj Priestor
Bývalú obchodnú prevádzku v centre Nova si mládežnícke organizácie v Seredi prebudovali na Priestor dobrých nápadov. Bude komunitným centrom (KC) pre novú spoluprácu a kreatívne myšlienky.
viac
11.01.2017
MV SR zverejnilo dátum uzavretia 4. hodnotiaceho kola výziev na materské školy
Výzvy na výstavbu, rekonštrukciu a prestavbu materských škôl boli vyhlásené v januári 2016 v rámci Operačného programu Ľudské zdroje (OP ĽZ), ktorého časť spravuje Ministerstvo vnútra SR. Štvrté hodnotiace kolo bude mať uzávierku 14. júla 2017.
viac
29.05.2017
Ministerstvo vnútra SR poskytne finančné prostriedky na komunitné centrá
Obce, mestá a mimovládne organizácie môžu opäť stavať nové či rekonštruovať už existujúce komunitné centrá.
viac
19.02.2020
Podpora komunitných a nízkoprahových centier z eurofondov pokračuje
Implementačná agentúra Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky spustila v poradí už druhý národný projekt zameraný na rozvoj a podporu komunitných, nízkoprahových centier, ako i nízkoprahovej sociálnej služby pre deti a rodinu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %