Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
09.11.2022 10:35

Komunitné centrum rozšíria o nové priestory, pribudne ihrisko i altánok


Ilustračná snímka: (tasr).


V meste Lučenec sa začalo s realizáciou projektu rozšírenia komunitného centra na Rapovskej križovatke. Samospráva stavenisko odovzdala zhotoviteľovi, práce za vyše 84 000 eur s DPH by mali byť dokončené približne za tri mesiace.


Uviedol to vedúci kancelárie primátorky mesta Andrej Barančok.

"K existujúcim kapacitám budú dokúpené a zariadené dva kontajnery, ktoré budú osadené na novovybudované základy a napojené k technickej infraštruktúre, zároveň bude vybudované detské ihrisko a stanovište kontajnerov pre triedený zber a nová žumpa," priblížilo mesto.

Cieľom projektu je skvalitnenie práce a rozšírenie zariadenia sociálnych služieb pre služby krízovej intervencie komunitného charakteru v lokalite, kde žije približne 350 ľudí z nižších sociálnych vrstiev. Súčasťou projektu má byť napríklad vytvorenie samostatného sanitárneho oddelenia pre mužov a ženy, kuchyne pre účely praktických tréningov varenia či počítačová časť pre učenie počítačovej gramotnosti. Realizáciou projektu dôjde aj k zvýšeniu personálnych kapacít komunitného centra o jedného pracovníka.

Rozšírenie komunitného centra na Rapovskej križovatke je financované v rámci projektu Spájame sa pre viac príležitostí, na ktorý mesto získalo z nórskych fondov takmer 750 000 eur. Ako samospráva priblížila ešte vlani, projekt je zameraný na podporu marginalizovaných rómskych komunít a orientovaný je na štyri základné oblasti, a to vzdelávanie, zamestnanosť, bývanie a predchádzanie diskriminácii.

V projekte samospráva spolupracuje aj s Agentúrou práce Banskobystrického samosprávneho kraja, ktorej úlohou je zvyšovanie základných a pracovných zručností ľudí z vylúčených komunít. Ďalším partnerom je nezisková organizácia Projekt DOM.ov, ktorá zas klientom pomáha k nadobudnutiu ich vlastného bývania.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.06.2016
Mladí Seredčania už majú svoj Priestor
Bývalú obchodnú prevádzku v centre Nova si mládežnícke organizácie v Seredi prebudovali na Priestor dobrých nápadov. Bude komunitným centrom (KC) pre novú spoluprácu a kreatívne myšlienky.
viac
29.05.2017
Ministerstvo vnútra SR poskytne finančné prostriedky na komunitné centrá
Obce, mestá a mimovládne organizácie môžu opäť stavať nové či rekonštruovať už existujúce komunitné centrá.
viac
19.02.2020
Podpora komunitných a nízkoprahových centier z eurofondov pokračuje
Implementačná agentúra Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky spustila v poradí už druhý národný projekt zameraný na rozvoj a podporu komunitných, nízkoprahových centier, ako i nízkoprahovej sociálnej služby pre deti a rodinu.
viac
13.03.2020
TSK hľadá ľudí na zabezpečenie projektov na transformáciu hornej Nitry
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) vyhlásil výberové konanie na obsadenie 22 pracovných miest v súvislosti s transformáciou hornej Nitry po útlme baníctva. Projekty budú smerovať na pomoc baníkom, ktorí prídu o zamestnanie, ale aj ľuďom, ktorí majú nápady na projekty transformácie regiónu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %