Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
05.12.2022 03:20

Nadácia ZSE prerozdelí 124 tis. eur medzi výnimočné školy a pedagógov


Banner.


Nadácia ZSE rozdelí 124 tis. eur na podporu aktívnych učiteľov s inovatívnym prístupom, ktorí sú inšpiráciou nielen pre svojich žiakov ale aj pre ďalších kolegov.


V rámci grantových programov Výnimočné školy a Učíme sa spolu online mohli učitelia predkladať projekty, ktoré im pomôžu zrealizovať ich predstavu o kvalitnejšom školstve.

Dokopy nadácia podporí 50 projektov, s maximálnou výškou podpory 3 000 eur a ďalších 10 pedagógov, ktorí budú môcť rozvíjať svoje online zručnosti. O podporu sa mohli uchádzať učiteľky a učitelia základných a stredných škôl z celého Slovenska.

Zlepšovanie procesu vzdelávania na Slovensku považuje Nadácia ZSE za prioritu už od svojho vzniku. Podporuje učiteľky a učiteľov, ktorí sa chcú vo svojom povolaní rozvíjať a aktívne prispieť k zmene vyučovania. Inak tomu nie je ani v prípade 50 čerstvo podporených projektov. Štvrtý ročník grantového programu Výnimočné školy reagoval na sté výročie skupiny ZSE rozpočtom navýšeným na 100 000 eur a maximálnou výškou podpory na jeden projekt na 3 000 eur.

Okrem 50 projektov podporených v grantovom programe Výnimočné školy dostane ďalších 10 pedagógov šancu rozvíjať svoje online zručnosti pri výrobe vzdelávacích materiálov v programe Učíme sa spolu online.

„V aktuálnom ročníku sme dali šancu v drvivej väčšine novým pedagógom a ich nápadom. Najviac úspešných projektov máme tentokrát z Košického, Žilinského a Bratislavského kraja. Rovnako sme pokračovali aj v podpore online projektov, nakoľko stále vnímame pretrvávajúci význam online vzdelávacích príspevkov aj v časoch návratu k bežnej prezenčnej výučbe v školách. Veríme, že vzdelávacie videá a ďalšie digitálne formáty môžu byť nápomocné učiteľom, rodičom i žiakom kedykoľvek v priebehu školského roka na doplnenie či vysvetlenie chýbajúceho učiva,“ uviedla programová riaditeľka nadácie ZSE Erika Škultétyová.

V rámci grantových programov v oblasti vzdelávania podporila doteraz Nadácia ZSE 190 projektov celkovou sumou 400 tis. eur.

Zoznam podporených projektov a pedagógov, ako aj informácie o programe sú k dispozícii na stránke Nadácie ZSE: https://nadaciazse.sk/projekt/vynimocne-skoly.

 

 

Autor: (Michaela DOBOŠOVÁ, hovorkyňa ZSE)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.06.2020
Nezávislá kultúra a umenie dostanú finančnú podporu 300 000 eur
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) a Nadácia Tatra banky podporia tento rok nezávislú kultúru a umenie na území kraja celkovou sumou 300 000 eur.
viac
28.07.2020
Nadácia Bratislavy dá takmer 150 000 eur na komunitný život a umelecké štipendiá
Nadácia mesta Bratislavy rozdelí v grantovom programe Komunity a štipendijnom programe Umenie takmer 150 000 eur medzi vybrané projekty. Informovala o tom hovorkyňa Bratislavy Katarína Rajčanová.
viac
22.10.2020
NKN podporila grantom sedem projektov na základných školách
Nitrianska komunitná nadácia (NKN) podporí sumou 6900 eur viaceré aktivity zamerané na skvalitnenie vzdelávania na základných školách. V rámci grantového programu Strecha pre váš nápad získa dotáciu celkovo sedem podaných projektov.
viac
17.02.2021
Ministerstvá školstva a práce podporia základné umelecké školy
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR v spolupráci s Ministerstvom práce, sociálnych vecí a rodiny SR spoločne vyčlenili 20 miliónov eur na udržateľnosť zamestnanosti pedagogických a nepedagogických zamestnancov v základných umeleckých školách.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %