Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
30.07.2020 01:25

Táborníci sa učia, ako chrániť a zveľaďovať prírodu


Snímka zdroj: (vstop).


Po 30 rokoch sa v obci Regetovka v okrese Bardejov koná 44. ročník Východoslovenského tábora ochrancov prírody (VSTOP). Jeho účastníci sa učia spolunažívať s prírodou a prispievajú k skvalitneniu životného prostredia.


„Tohtoročný tábor má za cieľ umožniť návštevníkom, dobrovoľným ochranárom nielen zo Slovenska oboznámiť sa kultúrnymi i historickými pamiatkami územia a s odstupom 30 rokov spoznať a porovnať stav prírody a jej ochrany na hornom Šariši. Garantom odbornej časti podujatia je účasť špičkových odborníkov z ústavu Slovenskej akadémie vied, vysokých škôl, múzeí, ako aj amatérskych špecialistov na živú i neživú prírodu,” uviedol organizátor podujatia Miloslav Fulín.

Prácou v detskej sekcii sa najmladšia generácia účastníkov podľa jeho slov učí spolunažívať s prírodou a dospievajúci účastníci zasa praktickou činnosťou prispievajú k skvalitneniu životného prostredia v obci a okolí.

Organizátorom podujatia je Ústredný výbor Slovenského zväzu ochrancov prírody a krajiny (SZOPK), Základná organizácia SZOPK Trebišov v spolupráci so Štátnou ochranou prírody SR, regionálnym centrom v Prešove.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.08.2020
Prispieva miestne podnikanie k rozvoju vašej komunity?
Prispieva miestne podnikanie k rozvoju vašej komunity a navyše má aj pozitívny prístup k ochrane životného prostredia? Dajte vedieť miestnym podnikateľom, že sa môžu zapojiť do súťaže so svojím príbehom a inšpirovať ostatných.
viac
10.09.2020
Agrorezort zvažuje stanovenie nulovej kvóty lovu vlka
Ministerstvo pôdohospodárstva zvažuje stanovanie nulovej kvóty lovu vlka dravého pre poľovnú sezónu 2020/21.
viac
01.10.2020
Kríza biodiverzity je i krízou ľudstva
Kríza biodiverzity je podľa prezidentky SR Zuzany Čaputovej aj krízou ľudstva.
viac
20.10.2020
O cenu Európskeho týždňa mobility 2020 bojovali aj samosprávy
Do Európskeho týždňa mobility 2020 sa svojimi aktivitami a trvalými opatreniami zapojilo 55 samospráv. Najaktívnejšou samosprávou sa stala mestská časť Bratislavy – Ružinov, s originálnym podujatím uspelo aj mesto Senec a aj Levoča získala ocenenie v kategórii samospráv Efektívne trvalé opatrenie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %