Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
23.06.2023 07:00

V Michalovciach otvorili múzeum veteránov, jeho súčasťou je aj turistický vláčik


Na snímke historické vozidlá v Múzeu automobilových a motocyklových veteránov, ktoré otvorili v Michalovciach vo štvrtok 22. júna 2023. Snímka zdroj: (tasr).


Múzeum automobilových a motocyklových veteránov v Michalovciach slávnostne otvorili vo štvrtok. Jeho súčasťou je aj vyhliadkový cestný turistický vláčik, ktorý bude slúžiť na predstavenie mesta a prepojenie s okolím vrátane Zemplínskej Šíravy.


Ako informovala krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus (KRT), plnohodnotne sa tak rozširuje ponuka turistických možností v regióne Dolný Zemplín.

Na základe skúseností z každoročne organizovaného podujatia Zemplín Veterán Rallye, kedy sa preukázal veľký záujem o historické vozidlá, tak vybudovali miesto, ktoré návštevníkom poskytne možnosť preskúmať a objaviť históriu týchto dopravných prostriedkov.

"Naša ambícia bola úplne jednoduchá - návštevníkov a fanúšikov veteránov preniesť do čias ich detstva a dovoliť našim deťom dotknúť sa doby, v ktorej sme vyrástli. Zároveň dať možnosť všetkým vekovým kategóriám obdivovať technickú zručnosť i zmysel pre eleganciu našich predkov," uviedol predseda Zemplín veterán Clubu Michalovce Mikuláš Koščo.

Múzeum vzniklo aj s pomocou Košického samosprávneho kraja (KSK), ktorý projekt "História na kolesách" podporil prostredníctvom grantového programu Terra Incognita sumou 195 000 eur. Podľa vedenia KSK má slúžiť nielen na predstavenie technickej histórie v regióne a kraji, ale návštevníkom poskytne aj atraktívne aktivity. Jednou z nich má byť aj stretnutie modelárov.

KRT pripomenul, že novovzniknuté múzeum je spojené s oddychovo-relaxačnou zónou pre deti a s nástupnou stanicou vyhliadkového cestného turistického vláčika Veterán Express. "Projekt múzea a turistického vláčika je určený nielen obyvateľom mesta Michalovce, ale aj prichádzajúcim turistom. Vytvorenie exteriérovej časti múzea otvára možnosti pre realizáciu rôznych kultúrnych a spoločenských akcií v rámci regiónu. Veľkým pozitívom tejto investície je jej celoročný charakter, a taktiež poloha," dodala výkonná riaditeľka KRT Lenka Vargová Jurková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.08.2019
Zemplínske múzeum po štyroch rokoch otvorí svoje brány
Zemplínske múzeum v Michalovciach sídliace v barokovo-klasicistickom kaštieli otvorí po štyroch rokoch trvajúcej uzávere svoje brány opäť 21. septembra. Uviedol to predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka počas stredajšieho oficiálneho prebratia stavby od zhotoviteľa.
viac
10.02.2021
Obnova Zemplínskeho múzea pokračuje Zimnou záhradou a Galériou
Košický samosprávny kraj (KSK) pokračuje v rekonštrukcii Zemplínskeho múzea v Michalovciach. Tento týždeň sa začínajú práce na obnove tzv. Zimnej záhrady, opravou prejde aj budova Galérie.
viac
22.04.2021
Veľkokapacitné očkovacie centrum v Michalovciach otvoria v sobotu
Košický samosprávny kraj (KSK) otvorí nové veľkokapacitné očkovacie centrum v Michalovciach v sobotu 24. apríla. Záujemcovia o očkovanie sa môžu hlásiť cez takzvanú elektronickú čakáreň, ktorú spravuje Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI).
viac
09.01.2023
Na Kojšovskú hoľu začne od soboty premávať skibus s rozšírenou ponukou
Na Kojšovskú hoľu začne od soboty (14. 1.) premávať z parkoviska Zlatá Idka skibus. Vypravovať ho budú pravidelne počas víkendových a prázdninových dní. Informovala o tom krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus (KRT).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %