Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
20.08.2019 10:25

Výstava v dome kultúry predstavuje hornú Nitru z neba


Snímka: CBS Flying team


Hornonitriansky región prostredníctvom dvoch desiatok veľkoformátových leteckých fotografií predstavuje výstava Prievidza a okolie z neba, ktorú sprístupnili v Dome kultúry v Handlovej. Návštevníci si ju tam môžu pozrieť do 12. septembra.


"Autormi záberov sú piloti a fotografi, ktorí dlhodobo pracujú na knižno-výstavnom projekte Slovensko z neba. V súčasnosti sa sústreďujú práve na oblasť okolo Prievidze s cieľom pripraviť knihu, ktorá bude venovaná Prievidzskému okresu," informoval o tom TASR Dušan Hein z vydavateľstva CBS.       

Najnovšou posilou v posádkach, ktoré z lietadiel postupne fotografujú všetky okresy Slovenska, je Ivana Krchnavá. "Fotografovať Prievidzu a jej okolie mi pripadlo tak trochu náhodou. Kolega fotograf mal voľno, ale pilot chcel využiť pekné počasie. Tak sme sa dohodli, že to skúsim, aby deň nevyšiel nazmar," uviedla Krchnavá. Podľa svojich slov fotografuje rada, hlavne počas výletov v horách, takže zábery krajiny zhora si už trochu vedela predstaviť. "Fotenie z lietadla je veľmi špecifické, ale zvládla som to, s fotkami bola spokojnosť a mne sa to tiež zapáčilo," podotkla.       

Rodáčka z Považskej Bystrice našla pri lietaní nad Prievidzou a jej okolím veľa zaujímavých pohľadov. "Bojnický zámok je podľa mňa aj zo vzduchu jedna z najromantickejších stavieb. Zhora tiež asi najlepšie vidieť, že Prievidza a Bojnice sú ako takí siamskí súrodenci. Pri lietaní mi mnohé miesta na zemi niečo pripomínajú a snažím sa to zachytiť. Napríklad masívy Veľkého a Malého Griča vyzerajú ako úplne z inej planéty," dodala.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.10.2017
Priestory Oravského kultúrneho strediska budú patriť ženským krojom
V pondelok 6. novembra 2017 sa o 16. hodine v priestoroch Oravského kultúrneho strediska uskutoční vernisáž výstavy s názvom Lepší čepiec než vrkoč.
viac
08.01.2020
Výstava starých snímok vo výkladoch obchodov približuje mestské parky
S cieľom priblížiť obyvateľom Zvolena minulosť ich mesta pripravilo v týchto dňoch tamojšie Združenie Borová hora druhú časť netradičnej dlhodobej výstavy Výklad vo výklade.
viac
23.03.2021
Múzeum v Galérii Jabloň ukáže, ako sa žilo za socializmu
Život za socializmu priblíži expozícia v novom múzeu pod názvom Vtedy, ktoré dokončujú v Galérii Jabloň v Prievidzi. Múzeum ponúkne zbierku starých telefónov, repliku bytu či obchodu spred niekoľkých desaťročí. Jeho prvú časť si budú môcť návštevníci pozrieť ešte v tomto roku.
viac
19.01.2022
Výstava v múzeu približuje historické premeny Trenčianskeho kraja
Historické premeny administratívneho členenia územia Trenčianskeho kraja od stredoveku po dnešok približuje prvá tohtoročná výstava Hornonitrianskeho múzea v Prievidzi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %