Utorok 21.05.2024
Dnes má meniny 
Zina
°C
20.06.2018 10:00

Cyklisti z projektu „Na bicykli deťom pre život“ dnes v Žiline


Ilustračná snímka


Žilinčania dnes dopoludnia privítali na Vodnom diele skupinu cyklistov, ktorí sa vydali na dlhú cestu naprieč dvoma krajinami, aby takýmto netradičným spôsobom pomohli deťom s onkologickým ochorením. Charitatívna cyklojazda „Na bicykli deťom pre život“ sa koná už po deviatykrát.


Cyklistický pelotón vyštartoval na svoju osemdňovú cyklotúru v sobotu 16. júna zo Stakčína a zatiaľ prešli viac ako 500 kilometrov. Svoju dnešnú piatu etapu začali v Martine a zo Žiliny sa presunú za hranice do Veľkých Karlovíc na Morave. Dovedna prejdú 8 etáp cez dva štáty a 237 obcí v celkovej dĺžke 1 026 km.

Cyklistov zapálených pre dobrú vec privítal v priestoroch novootvorenej pump-trackovej dráhy na Vodnom diele v Žiline prednosta Mestského úradu v Žiline Igor Liška spolu s Ľubošom Slebodníkom, vedúcim oddelenia mobility. Odovzdal im finančný výťažok zo zbierky zamestnancov žilinského mestského úradu. „Chcem sa poďakovať organizátorom tejto akcie, že sa Žilina opäť stala jednou zo zastávok pelotónu a že sme mohli cyklistov privítať i tento rok v našom meste. S nadšením podporujeme túto charitatívnu myšlienku a preto sa aj zamestnanci žilinskej radnice zapojili do finančnej zbierky. Verím, že cyklojazda splní svoj účel a vyzbiera sa dostatok financií pre tých, ktorí to potrebujú,“ povedal prednosta úradu Igor Liška.

Projekt podporuje veľa známych osobností, ktoré sa zapoja do niektorej z etáp. V minulosti to boli napríklad bratia Saganovci či Velitsovci. K dnešnému pelotónu v Žiline sa pridali aj slovenskí hokejisti Ľubomír Višňovský a Peter Podhradský. „Je to už 9 rokov, čo sme sa začali pohrávať s myšlienkou zorganizovať cyklojazdu, ktorá by pomáhala malým onkologickým pacientom. V roku 2010 sme túto odvážnu myšlienku premenili na realitu. A tak vznikla charitatívna cyklojazda, ktorá sa stala už júnovou tradíciou,“ uviedli organizátori projektu z Občianskeho združenia Deťom pre život. Ani tento rok nevynechajú návštevu nemocníc a onkologických oddelení, kde sa malí pacienti liečia.

Zo zbierok plánujú organizátori zabezpečiť rekondičné pobyty pre rodiny s onkologicky chorými deťmi, budú tiež pokračovať vo financovaní individuálnej dopravy pre detských onkologických pacientov zdarma po celom Slovensku a zároveň podporia aj detské onkologické oddelenia v konkrétnych nemocniciach.

 

 

Autor: (ts-Barbora Zigová, hovorkyňa mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.07.2016
Nesrovnal: Mesto venuje Milión pre Bratislavu
Bratislave sa podarilo v tomto roku uzavrieť veľké projekty. Keďže hlavné mesto dobre hospodárilo, z ušetrených peňazí sa rozhodlo rozbehnúť projekt „Milión pre Bratislavu“. Peniaze sú určené pre rozvojové projekty mesta, ktoré zlepšia život Bratislavčanom.
viac
11.09.2017
Cyklobusy budú premávať až do konca septembra
Aj po skončení letných prázdnin stále jazdia na cestách župné cyklobusy. Počas víkendov a sviatkov môžu cyklisti využiť unikátny spôsob prepravy až do nedele 1. októbra 2017.
viac
17.07.2020
Výstava Fellini a sladký život Talianska sa presúva zo Žiliny do Bratislavy
Výstava Fellini a sladký život Talianska, ktorá vznikla na Slovensku pri príležitosti 100. výročia narodenia režiséra, sa presúva zo Žiliny do Slovenského národného múzea (SNM) v Bratislave.
viac
17.08.2021
Streetbalisti opäť podporili žilinskú onkológiu
Organizátori tradičného športovo-charitatívneho podujatia STREETBALL PROTI RAKOVINE venovali oddeleniu klinickej a radiačnej onkológie Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina dar zakúpený z výťažku tohtoročného turnaja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %